Vintage win-win

Røde Kors. Genbrug. Webshop.

Selvfølgelig!

Jeg er blevet spurgt om jeg vil være med til at sprede kendskabet til Røde Kors’ netbutik, og det vil jeg. Synes faktisk Røde Kors har taget tilløb til at banke hul i loftet af coolskalaen med deres genner 2.0

Da jeg var 15 år og gik på efterskole lige midt i 80’erne, stod jeg på hovedet i den lokale genbrugsbiks, for at finde de helt rigtige klassiske stribede herrepyjamasbukser, som efter en tur i den lilla batikbalje stod perfekt til min langhårede pink mohair-striktrøje, mao-skoene og øreringen med påfuglefjer. Firserflipper galore, oh yes.

Min gymnasietid var sort. Ikke sørgesort, men senfirser-sort, The Cure-sort, Michael Strunge-sort og tonsvis-af-mascara-sort. Og genbrugsbutikken var min uundværlige leverandør af uldne overfrakker, afdankede sorte habitjakker og gammeldags hvide herreskjorter, og skulle helst omtales Second Hand Shop.

Senere var det blondeunderkjoler af den slags, som skulle udenpå bukserne. Hatte. Ruskindsjakker. Tasker og kjoler. Og ordet vintage afløste second hand, da genbrug blev hot og boho og shabby chick og alt muligt andet smart.

Nu bor jeg et sted, hvor genbrugsbutikken ikke lige ligger, så jeg kan stikke næsen indenfor på vejen hjem. Hvis jeg vil stå på hovedet i gamle klude må jeg køre efter det, og jeg er måske ikke længere helt så klar til at bruge to timer på at tygge mig igennem enorme mængder af gabardine og akrylstrik i jagten på de gode fund.

Men se så her:

Det er Røde Kors der har inviteret genbrugsbutikken ind i nutiden, og tusind tak for det! Collagen ovenfor er resultatet af en halv times inspirationstur gennem webshoppen, hvor der kommer nye ting til hele tiden. Jeg kan ikke passe alle de ting jeg har hapset til fremvisning her, men det er i virkeligheden heldigt nok, for hvis jeg kunne, havde jeg ruineret mig selv i en god sags tjeneste – også selvom priserne bestemt ikke er ublu.

Og nej, det er selvfølgelig ikke nyt at man kan købe brugt tøj på nettet. Langt fra. Men det  er første gang jeg er løbet ind i en webshop, hvor hele tøjets salgspris går direkte til en god sag. Ifølge Røde Kors selv, er deres butik den første af sin slags i Danmark. Så meget desto mere grund til at hjælpe den godt fra start.

Besøg den her:

God jagt. God sag. God samvittighed. Win-win. Med win til dessert. Og jeg havde lovet mig selv at rydde ud i de mest forvaskede klicheer, men alligevel: what’s not to like?


Kommentarer

Vintage win-win — 3 kommentarer

  1. jeg kan tydlig huske dine stribet herre pyamas bukser det var tider dengang. jeg selv gik i ekstremt stramme jeans(ja jeg undre mig over at jeg ikke er blevet steril af at have mast mit underliv ned i dem i så mange år) eller lange herrer underbukser der må værer forløberen til det der hedder gamasier/legings i dag.
    men du har ret det er da en dejlig nem måde at handle brugt tøj på man sliper også for lugten af møl kugler.
    knus søs

  2. @Søs: Åh ja, firserne! Fandt faktisk det store skolebillede fra dengang, her for ikke så længe siden. Der var mange gode grin – højt hår, gigantiske brilleglas og mintgrønne mareridt. Vi var virkelig en smuk forsamling 😀
    Også knus til dig!

  3. Trækker på smilebåndet imens jeg læser dit indlæg 🙂 Jeg tror at vi er nogenlunde jævnaldrende, ihvertfald kan jeg nikke ja til både stribede natbukser, gymnasietidens sorte år og nu hvor jeg heldigvis har 2 loppetanke i byen som jævnligt besøges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.