The Bloggers guide to Himmelbjerget

Det er på tide at smide lidt fakta på bordet. I morgen er der kun en uge til Himmelbjergsblogtræf (og i morgen har jeg ikke tid til at skrive, har en aftale med fire gamle mænd).

I virkeligheden er der vel egentlig ikke så meget mere at tilføje til det her, men for lige at samle trådene i overskuelig form, og svare på de spørgsmål der er blevet stillet i kommentarfeltet under første omtale:

blogtræfvejr

– Man behøver ikke komme præcis klokken 12, og heller ikke føle sig forpligtet til at blive hængende i alle fire timer, hvis det ikke lige passer ind. Bare kom, sådan som det nu passer.

– Man må gerne medbringe familie eller venner. Eller begge dele. Og dyr (der ikke bider). Man må også gerne bare komme helt solo.

– Man medbringer bare, hvad man har lyst til. En madkurv, en kage, det rent og skært nødvendige. Og noget at sidde på. Der er godt nok nogle få skovtursborde, men vist ikke noget der rækker til en bloggerinvasion. Hvis man ikke gider medbringe noget, kan man kaste sig ud i det lokale udvalg af franske hotdogs, is og cafeteriakaffe.

– Man kan ankomme til Himmelbjerget ad landevej eller ad vandvej. Hvis man kommer i bil, er der en mindre parkeringsafgift – ikke noget man bliver plukket af. Der kører desværre ikke rutebusser til Himmelbjerget om søndagen.

MEN:

– Man kan også sejle! Og det kan varmt anbefales, der er simpelthen så smukt ved Silkeborgsøerne. Det betyder jo så bare, at man skal berede sig på ca. 1,2 kilometers bjergbestigning fra anløbsplads til bjergtop. Men det er også en smuk tur, og hvis man har bare nogenlunde raske ben, så er det intet problem. Lulle på 2 år klarede det både op og ned i fineste stil før sommerferien. Til gengæld kan det ikke anbefales at medbringe køretøjer større end paraplyklapvogne og den slags, hvis man tager en båd. Der er trappetrin noget af vejen op.

Man kan sejle enten fra Ry eller fra Silkeborg. Sejltiden fra Ry er 45 minutter, og fra Silkeborg 75 minutter. Vær dog opmærksom på, at den sidste båd tilbage mod Ry afgår fra foden af Himmelbjerget kl. 15.15, så hvis man gerne vil have det hele med, bør man nok vælge at sejle til og fra Silkeborg. Det er også på den rute at man kan være heldig at komme til at sejle med Hjejlen, hvis man skulle være  interesseret i en tur med hjuldamper. Sejlplaner, priser og telefonnummer til billetreservation kan findes HER. Det ser ud til at det er en god ide´at bestille på forhånd.

Det var vist det hele…

Jo – en sidste ting: Jeg kan se at der har været blogtræf i Århus d. 1. august. Det havde jeg slet ikke opdaget – blogland er jo et stort sted efterhånden. Men det ser ud til at have været superhyggeligt i Århus – og det er jeg sikker på at det også bliver på Himmelbjerget. Dog vil jeg lige skynde mig at sige, at på Himmelbjerget er der altså ikke andre goodiebags, end dem I hver især medbringer – bare så ingen bliver skuffende. Og man skal ikke være en bestemt slags blogger for at være med – bare så ingen holder sig væk, fordi de ikke lige skriver om børn, håndarbejde, haver, biler, mode eller international politik. Alle er velkomne.

Og til dem der har lang vej: I er mere end velkomne til at bruge kommentarfeltet herunder til at søge eller tilbyde kørelejlighed.

VI SES! Jeg glæder mig helt vildt!


Kommentarer

The Bloggers guide to Himmelbjerget — 8 kommentarer

  1. Hej
    Jeg vil så bare lige høre, er det ved tårnet eller legepladsen eller hvor er det lige man kommer hen og siger man er blogger ? Hvordan kender man en blogger ??

  2. @Sine – og andre: Jeg synes det er på plænen ved legepladsen og boderne – det bliver for forblæst at sidde oppe ved tårnet tror jeg. Og der er ikke noget græs.

    Og jeg er ret sikker på at det giver sig selv med at finde hinanden. Gå efter nogle mennesker der begynder at pakke madkurve og kager ud. Jeg har tænkt mig at være der fra starten, og det ved jeg at der er flere der har. Vi skal nok sørge for at finde sammen og se meget bloggeragtige ud. Og så jeg hende der hele tiden forsøger at holde styr på en 2-årig anarkist med meget lyst hår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.