suddelademuffen

Ok. Så gav jeg slip. På forestillingen om, at der stadig skulle være noget indian summer i posen.

Og mavelandede i noget, der i betænkelig grad lugter af efterår.

Og det ville være løgn, hvis jeg sagde det er helt fint med mig. Jeg gider faktisk ikke helt, at det allerede er nu. Da jeg tørrede dug af Zybil-forruden i morges, føltes det pludselig som om det var i forrige uge, at jeg stod hver morgen og skrabede rim af bil om kap med naboen.

(og ja, en bil hedder Zybil, når dens nummerplade starter med ZY, og den er en bil, ing?)

Og… I dette øjeblik gad jeg virkelig godt vinde verdens største million, så jeg kunne pakke habengutterne og perlebrænderen i en stor kuffert, og flanere sydpå med familien og de venner der gad. Ægte sydpå med palmer og alting.

Men jeg har ikke engang spillet lotto. Jeg tror ikke på det, og så vinder man heller ikke. Jeg har købt en lodseddel af nogle spejderne. Lokalafdeling. Kan vinde en overnatning på en kro ved Kolding. Det er ikke langt nok sydpå.

Nej, overlevelseshjælp til efterårsdage skal man kigge i kogebogen efter. Det siger de børn, der har forstand på det (mine) og de ved ting. Og hvis man er rigtig klog og har en 10-årig i huset, så skal man gå efter ting som en 10-årig nemt selv kan fremstille i køkkenet. Så kan man blive liggende på sofaen imens, med fødderne under et tæppe, og på den måde kan man næsten holde det ud alligevel.

Her er opskriften på… noget. Af to grunde:

1: De er så nemme at børn kan lave dem – uden hjælp.
2: Lulle kalder dem for suddelademuffen, og jeg smelter hver gang hun siger det.

SUDDELADEMUFFEN

250 g. mel
225 g. sukker
50 g. kakao
2 tsk vanillesukker
1 tsk natron
Er alle de tørre ingredienser. Bland dem sammen i en skål.

1 1/2 dl. mælk
1 dl. smeltet smør
2 1/2 dl. yoghurt
1 æg
Er alle de våde ingredienser. Bland dem sammen.

Hak 200 g. mørk chokolade groft.

Bland det tørre, det våde og chokoladen. Rør sammen. Fyld i muffinforme. Bag v. 200 grader i cirka 15 minutter.


Kommentarer

suddelademuffen — 8 kommentarer

  1. Du ved jeg er stor fan af Lulle – og Suddelademuffen er min livret (hvis det ellers er tilladt at have en “livret” indenfor dessert-kategorien), så dette indlæg ligger godt i maven 😉

    Skøn, skøn strikvest hun har på, hende Lulle. Har du selv kreeret?

    KH Karina

  2. @Hulemor: Selv tak! Jeg er sikker på den passer perfekt til regnvejr og hulegufferi. Sådan er det jo med kager…

    @Frau Putz: Jeg stemmer for at man kan have dessert-livretter. Får bare et problem, for er min dessertlivret så panna cotta eller creme brulée? Svært, svært!

    Strikvesten er en kjole, men det kan man jo ikke lige se på billedet. Det er min mor der har strikket. Jeg bliver vist aldrig den store strikker. Vil meget gerne have resultaterne, men har svært ved at finde tiden (og tålmodigheden. Det tager jo evigheder!).

  3. Fuck, du skriver sødt og ja, ZUbil er da et fint navn. Måske jeg fremover sku kalde min YTbil….naij, ikk helt så godt…Er enig hvad angår efterår, WTF allerede?

  4. Suddelademuffin er da det sødeste ord 🙂 Er blevet inspireret og har nogle i ovnen lige nu. Glæder mig til at spise dem lidt senere. God weekend:-)

  5. Det gør Poloen til en Zcbil… det lyder nærmest tjekkisk, men den er nu tysk!

    Lækre muffins der. Er desværre ikke i stand til at bage noget, der ikke ender med at veje et ton så jeg holder mig til det hjemmebragte.

    God weekend 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.