Sommerpostkort 2013 #8

Masser af varme sydfranske sommerdage – ingen netforbindelse. Overhovedet. Eller i hvert fald højst nogle minutter om dagen. Så hvis der ikke kommer flere sommerpostkort, er det bare derfor. Men lige nu er det lykkedes mig at logge på et eller andet tvivlsomt, som sikkert forsvinder, lige når jeg tror det lykkes mig at få kontakt med verden udenfor Maureillas.

Men det er nok i virkeligheden ikke det store tab for nogen, hvis jeg ikke kommer til at hælde mere på bloggen de næste dage, for det eneste vi har foretaget os er at spise virkelig mange is og finde en skøn strand, som jeg stort set ikke har taget billeder af, fordi jeg har ligget i vandet det meste af tiden.

Vi har snorklet og stresset nogle middelhavsfisk og spist og sovet. Og det er vist omtrent det. Og det er godt.

Åh jo, og så har nogle af os været til gigantisk markedsdag i Céret. Og nogle af os kunne lide det. Og næste gang jeg kommer i nærheden af den slags, så kører jeg bare selv.

Der var alt fra pølser og skinker og brød og krydderier og virkelig meget honnning, til tøj og tasker og sko og dimser og havevandere og grimme smykker og pæne smykker og keramik og stråhatte. Gade efter gade efter gade.

Der var også virkelig mange mennesker, der virkelig ikke havde travlt. Og det skal man selvfølgelig heller ikke have, når det er over 30 grader varmt og lørdag og man har fri. Heller ikke, åbenbart, selvom man blokerer vejen for de cirka tretusinde mennesker der står bagved én og gerne vil forbi.

Hvis man drejede ind ad en af de få, små sidegader, hvor der ikke var marked, så det til gengæld sådan her ud…

På en af fortovscafeerne sad Claus og Lulle og drak Cola og kaffe og mere kaffe, mens jeg forsøgte at se det hele. Det kunne selvfølgelig ikke lade sig gøre, fordi det var så stort. Næste gang jeg kommer på sådan et marked, vil jeg have mere tid, mere overblik, flere penge, og en tjener med til at bære det jeg køber. Denne gang købte jeg kun en bille af træ til Lul og en meget lille motorcykel af blik. Og et postkort med catalansk selvforståelse.

I aftes stod vi oppe på tagterrassen og så et tordenvejr bevæge sig hen langs horisonten. Det var så langt væk at vi ikke kunne høre det tordne, men bare se hvordan det lynede konstant. Og fordi vi var højt oppe og det var klart, var det det vildeste syn. Tordenskyen bevægede sig fra vest til syd langs horisonten, og blitzede som om der blev afholdt en meget stor pressekonference indeni den. Imens var det stjerneklart der hvor vi stod. Jeg har aldrig set noget lignende.

I dag skal vi ud og finde en sø. Og spise flere is. Og lave mere ingenting.


Kommentarer

Sommerpostkort 2013 #8 — 2 kommentarer

  1. Det marked vil jeg gerne slippes løs på, gerne sammen med dig! Den slags er mest for piger 🙂 fortsat god ferie.

  2. @Jonna: Du må gerne komme med! Men hvis du synes det har været varmt i Danmark i sommer, skal du nok lige overveje. Her er virkelig hedt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.