Samtale ved sengetid

– Godnat Jens Christian. Sov godt. Skal jeg slukke lyset på trappen?
– Mor, jeg ligger lige og tænker på …altså, hvad er meningen med livet?
– Øh… Mmh… Jeg tror egentlig bare at meningen med livet er, at vi skal leve det. Sammen.
– Jamen hvad er meningen med at vi er her, når vi bare hele tiden ødelægger jorden og lukker olie ud og laver opvarmning og alt det. Det bliver jo bare værre og værre, jo flere mennesker der lever, når vi hele tiden ødelægger alting!
– Ja… det er der selvfølgelig ingen mening i. Men jeg synes godt der alligevel kan være en mening med livet. At det er fantastisk at vi har det her liv sammen. At det er meningen vi skal gøre det så godt vi kan. Opleve det. Gøre os umage med at få så meget ud af det vi…
– Okay mor. Okay. Og vil du høre en vits?


Kommentarer

Samtale ved sengetid — 7 kommentarer

 1. Åh, det er så typisk. Fra det største til det mindste, med 100 i timen. Man bliver helt ør.
  Minder mig om Klara, 3 år, fra bagsædet i bilen på vej gennem Kbh en sommeraften; “Moar? Hvem har egentlig bygget den her smukke verden?”

 2. Fantastisk!
  Minder mig om en samtale om religion og tro jeg havde med min dengang 5 årige datter, der lyttede alvorligt til mine forklaringer om liv og gud og derefter skråsikkert erklærede: “Jeg tror på jordbærgrød!”.

 3. Nej hvor vildt! Sæt Jens Christian til at være statsminister. Klog dreng. Pas på vores jord. Og mennesker skal være gode! Sådan. Det kunne andre lære af…

 4. @ Julie: Og jeg tænker lige at vi skal huske at arrangere det der helt tilfældige møde mellem vores ældste børn – sådan om …hvad? 12-14 år?

  @ AB: Ja, jeg tror også han har fanget det. Men han er helt klart ved at komme i tænkealderen.

  @ Annie: det lyder fornuftigt. Jordbærgrød er et godt fundament. Jordbærgrøden være med os!

  @ Stine: Tak. Jeg må indrømme at jeg ikke kan huske vitsen. Jens Christian kan være fantastisk sjov, men når han indleder på den måde, er det som regel fordi han har læst en vits i et Anders And-blad. Og de er altid pinligt dårlige.

  @ Sidsel: Klog er han. Men jeg håber ikke for ham, at han bliver statsminister – tænker at det må være et rædsomt job. Og at det nok er i overkanten at skulle have styr på et helt land, når man ikke engang kan holde styr på sin cykelnøgle…

  @ Julie – igen. Så håber jeg at jordbærgrød vil frelse dig fra Akismets spamfilter – nu og i al evighed. Amen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.