Rod, tømmermænd og usynlige dyr

Engang var jeg så ung, at jeg kunne drikke mig i hegnet og vågne uden tømmermænd. I hvert fald uden noget der var så alvorligt, at det ikke kunne fikses med Elvis Costello og en ristet hotdog.

Nu er jeg åbenbart blevet så gammel, at jeg kan vågne med tømmermænd, uden overhovedet at have været i nærheden af hegnet. Måske er det nu, jeg skal have alle de tømmermænd, jeg ikke havde i mine brølende tyvere?

Oh. My.

Bortset fra det, så er der ingen som helst fornuftig grund til, at jeg har glemt hvordan man blogger. SÅ gammel er jeg ikke blevet endnu.

Til gengæld er der en ufornuftig grund: Jeg rydder op.

Det der med orden har været en konstant kamp siden jeg fik mit eget værelse engang i 70’erne. Der har næsten altid stået 1-0 til rodet, for jeg er ikke specielt interesseret i oprydning. Beklageligvis er rodet kommet så meget foran nu, at jeg bliver nødt til at interessere mig for det, hvis vi ikke allesammen skal forsvinde sporløst i vores egen stue eller fare vild i soveværelset. Indtil videre har jeg angrebet lidt hist og her. Og fået tømmermænd.

Jeg skal af med ting. Ellers er der ikke plads til at vi kan få genetableret vores normale niveau af behersket rod. Men jeg kan ikke finde ud af hvordan.

En meget stor flettet kurvekuffert – hvad stiller man op med sådan en? Min mor købte den, da hun flyttede hjemmefra. Siden har den hund vi havde, da jeg var teenager, gnavet lidt i det ene håndtag. Smid dog det skrummel ud! – siger min mor. Men jeg ved ikke – den har jo været der hele mit liv? Jeg kan ikke engang forholde mig til, om den er pæn eller grim. Den er der bare. Og fylder for meget. Nogen der brændende ønsker sig en kurvekuffert?

Endnu værre er det med klaveret. Det står og fylder hele det hjørne af stuen, hvor vi kunne få plads til alle de ting der ligger og flyder alle vegne – hvis der altså ikke stod et klaver. Det burde være indlysende enkelt, for jeg spiller ikke på det. Det står bare og samler støv og repræsenterer en drøm, som for længst er blevet afløst af nye drømme. Og det fortjener at bo hos nogen som vil få det stemt og spille på det og støve det af og glæde sig over det, for det er sådan et godt instrument. Nogen der virkelig ønsker sig et klaver?

Nå, men i det mindste er det ikke alt vores ragelse, jeg behøver at forholde mig til. Flere af de største ting her i huset er det nemlig kun Lulle der kan se. I dag har jeg fået et usynligt næsehorn. ‘Så kan du ride på det mor. Sammen med mig, når jeg rider på min usynlige lyserøde Hello Kitty-pony’.

Næsehorn kunne nok gå an. Men mine tømmermænd er skijsme glade for at den pony er usynlig.


Kommentarer

Rod, tømmermænd og usynlige dyr — 6 kommentarer

 1. Nørj Anne, et helt klaver og værsågod.

  Kevin eeeelsker at forsvinde væk fra sin Tourette og virkelighed og langt langt ind i musikkens verden, når han sidder og klimprer på et klaver, men for filan hvor passer det bare skidt med, at vi bor på 2. sal og ikke har plads. Pis osse (pardon my french).

  Jeg håber det finder et hjem, hvor det vil blive elsket dybt og inderligt 🙂

 2. Ser vi dig snart i “Extreme hoarders”? Haha. Det lyder lidt som mit hjem, i øvrigt, det der med at bunkerne bliver så store at de formerer sig. Da jeg var lille kunne jeg heller aldrig forstå min mor blev ved med at sige jeg skulle rydde gulvet – der var jo en udmærket sti gennem rodet fra døren til sengen!

 3. @Anita: Og jeg håber, I finder et klaver der passer ind i en lejlighed, Så Kenneth kan få lov at klimpre! Hvad med et el-klaver med høretelefoner? Jeg tænker at de kan findes brugt til en overkommelig pris.

  @Konen: Ha! No way!
  …problemet er, at når man bliver voksen forventes man at være vokset fra stisystemet. *Hrm*.

  @Margith: Klaveret er ikke bare ok, det er et rigtig godt instrument, så det leder efter en ejer der vil spille på det (og få det stemt!). Et familiemedlem overvejer at adoptere det, men hvis hun springer fra, og du stadig er interesseret, skal jeg nok huske dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.