Postkort2

Så er vi her. I Latour-de-France (jamen det hedder det!). Lige på kanten af Pyrenæerne. Efter endnu en køredag med varmerekord i den lille bil, men med forbavsende tålmodige børn. Ok, Lulles tålmodighed købte vi måske nok med skumfiduser på den sidste del af strækningen, efter modellen “en fidus pr. 25 kilometer”. Men det virkede.

Og vi nåede frem uden at nogen havde bidt hovederne af hinanden, selvom termometeret i instrumentbrættet på et tidspunkt rundede 40 grader, og selvom ham bag rattet på et tidspunkt begyndte at lyde mere og mere som Kaptajn Haddock – på grund af noget med nogle – ret mange – franske bilister, som kørte som om de havde vundet kørekort, ni liv og immunitet overfor færdselsloven i en eller anden anarkistisk konkurrence.

Nå, men alt det der ankomst, det var jo faktisk i lørdags. Vi satte nøglen i døren sent lørdag aften, og trådte ind i det smukkeste hus. Jeg elsker det allerede, og har egentlig mest lyst til at blive hængende indtil der kommer nogen og siger at vi skal gå. Jeg elsker højloftetheden og sydfranskheden og den nænsomhed og grundighed det er istandsat med. Jeg elsker udsigten!

Men mest af alt elsker jeg måske gulvene. Prøv lige at se her:

Og her:

(ja, nogen havde vist siddet lidt længe i en bil, og trængte lige til en katalansk kampdans. Nevermind. Se det gulv!)

Søndag morgen så sådan her ud:

Og sådan her:

Og sådan her…

Og ja, det var gråvejr. Og helt usædvanlig koldt for en julidag det her hjørne af Frankrig. Det er en tordenbyge der hænger i horisonten, og den kom ikke helt hen til os, men den tog timevis af silende regn med sig. Og det var så meget i orden – af flere årsager: For det første var vi så trætte efter varme og køretur, at det føltes helt rigtigt at regne inde og lave ingenting. For det andet er der masser af sol og 25-30 graders varme i vejrudsigten, så vi bliver ikke snydt. Og for det tredje: Er I klar over, hvor godt sydfrankrig dufter i juliregn?

For det fjerde:

Nyvasket landsby. Og opholdsvejr nok til at gå en runde. Og konstatere, at provinsflækker har visse fællestræk, selvom der er omtrent 2000 kilometer imellem dem. Teenageknægte på scootere er ét af dem. Pigerne hang ud i skuret ved busstoppestedet og ignorerede dem alt hvad de kunne, når de kørte forbi og fik deres Yamaha’er til at stejle. Attitude er et internationalt sprog.

Lulle var heller ikke interesseret i scooterdrengene. Til gengæld fandt hun en skat i form af et nedløbsrør. Og nu er jeg kommet til at love at vi skal finde ud af hvem der kan lave sådan et nedløbsrør, for vi skal have nogle af samme slags. Bare i lilla. ‘Det bliver så flot på vores gule hus, mor’.

Nå. Det er blevet nat og i morgen er det mandag. Og heldigvis for det, for vi kunne godt bruge lidt mere mad i køleskabet, men Frankrig er lukket om søndagen. Som I: Virkelig lukket. I hvertfald hernede i hjørnet ved Pyrenæerne, hvor guidebøgerne hævder at man finder ‘det mere folkelige og uspolerede sydfrankrig, i kontrast til Rivieraens glamourøse livsstil’, og ‘en natur som, i sammenligning med det Provencalske landskab, fremstår mere utæmmelig og rå’.

Fint. Alt hvad jeg ved (med det lidt jeg har set indtil nu) er, at her er smukt. Og at selv når alt er lukket, kan man købe solmodne abrikoser i en bod ved landevejen, og når man spørger manden der passer boden, sælger han sørme også rødvin af egen avl.

Vi har det godt og kærlig hilsen. Og kommer I forbi, så gir’ vi et glas vin og en abrikos, der smager af sol.


Kommentarer

Postkort2 — 7 kommentarer

 1. Åh Lulle… Gad vide, hvor mange skumfiduser det kostede at få lov til at tage det billede… Men tak for grinet!

  Ellers er jeg skam slet, slet ikke misundelig. Jeg skal nemlig i sommerhus 9 km. (mindst) fra stranden i nærheden(28 km)af Ebeltoft…
  Og torden og regn får vi sikkert også.

  Fortsat god ferie.

  ~ Karina

 2. Åhhhh og wauw til alt det hele. I kommer aldrig hjem, jeg ved det, men pyt for så kommer vi bare ned og besøger jer istedet, og det er vil også være helt iorden! 😀

 3. Du burde kunne få en klækkelig rabat på ferieboligen med den reklameværdi, dit indlæg må have for det lokale turistkontor. Du skal bare skrive en fransk oversættelse, så er den hjemme …
  Den dér udsigt over røde tegltage er uforlignelig – de kan noget tilsvarende i Toscana, og jeg er vild med den 🙂

 4. Hvore er det fantastisk, smukt og charmerende. I de omgivelser behøver man sikkert ikke andet end abrikoser og lokal rødvin.
  Måske kan jeg skaffe en producent af lilla nedløbsrør 😉
  fortsat god ferie

 5. Ejmen…Øv. Så havde jeg skrevet en masse svar til alle jeres kommentarer, og så lagde serveren sig ned og det hele forsvandt. Heldigt at jeg sidder her på verdens bedste terrasse, hvor livet simpelthen er for godt til ærgrelse og ophidselse. Det bruger vi ikke her. Vi tager det hele fuldstændig roligt og prøver igen (og lærer af vores fejl og laver en back up…).

  @Karina: Jamen Ebeltoft er da dejlig! Og måske er vores venner i glashytten hjemme, og hvis du lægger vejen forbi dem, så hils mange gange. Jeg var der på Corina Tettingers kursus for 14 dage siden, og det var formidabelt. Både kurset og gæstfriheden, atmosfæren, det hele.
  – Håber I også får en god ferie.

  @Erika: Gid I gjorde! Her er så dejligt, og jeg er sikker på du ville elske det. Desværre får vi nok ikke lov til at bliv hængende for altid, men vi har i hvert fald fundet ud af, hvor vi vil købe feriehus, hvis nogensinde skulle få råd til det. Her er helt vidunderligt.

  @Ellen: Jeg er også vild med tegltagene. Og allermest med den terrasse, hvorfra jeg sidder og kigger ud over dem.
  Skulle jeg reklamere for noget, skulle det dog ikke være et turistkontor, men derimod selveste blogland. Det er takket være mit fantastiske netværk at vi er havnet på det her skønne sted (og det er fint nok, for det med franske oversættelser er vist ikke min stærkeste side. Hver anden sætning jeg siger på fransk er en variation af “un peu plus lent, je ne comprenais pas”…).

  @Lone H: Nej, du har ret, her klarer man sig fint med de lokale frugter. Både dem der skal skylles og nydes, og dem der skal nydes og skylles ned.
  Kender du en producent af lilla nedløbsrør med ansigter? Det vil jeg gerne høre mere om!

  @Anja: Ja. Gulvene er fantastiske. Men det er alt det andet også!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.