Oktoberfest

Det var først da jeg havde skrevet overskriften at det gik op for mig, at oktoberfest er et tysk koncept. Skulle lige til at slette den igen, for jeg har ikke været i München for nylig, og har ingen planer om at skulle det. Foretrækker at drikke øl af glas, jeg er i stand til at løfte med én arm, og er ikke specielt vild med tyrolermusik.

Men jeg lader den stå – overskriften. Fordi jeg har lavet andet i uge 42, end at pleje min  Langkawi-misundelse. Faktisk ville jeg være en røvhat, hvis jeg brokkede mig, for jeg har haft min egen fest. Lulles klaverimprovisationer, løvfald med sol på, koncert med John Mayer og chokolade med lakrids indeni kunne fint have gjort det alene.

Men så i går kørte jeg i Ree dyrepark med Lul og hendes farmor. Og helt uden at nogen har bedt mig om det, kan jeg kun anbefale det sted. I hvert fald i går gik det hele op i den allerhøjeste enhed: Solen skinnede, skoven havde en million farver, og de farver den trods alt ikke havde, gik påfuglene rundt og blærede sig med.

Fordi det var efterårsferie, var der skruet op for børneaktiviteterne – på den hyggelige måde. Man kunne lave kastanjedyr og kartoffeltryk og bage snobrød, blive ansigtsmalet og være med til at dissekere en stor antilope. Det sidste var måske ikke decideret hyggeligt, men nu ved jeg i hvert fald hvordan man hiver luftrøret ud af sådan en, hvis jeg nogensinde skulle få brug for det.

Men det helt fine var især, at der ikke var efterårsferiekaos. Der var stille og roligt, og nok skulle man stå i kø for at blive malet som en luksusleopard med guldpletter, men ikke i timevis. Og der var ikke alt muligt gøgl og gejl som stjal billedet. Bare dyr, skov, en isbod og søde ansatte der virkede, som om de virkelig elskede deres job.

zoolage

Og så en løve der lige havde født fire unger dagen før. Jeg fik ellers cute-overload allerede nede ved de dværgoddere, som jeg er sikker på at jeg er i familie med, et eller andet sted langt ude. Men en løvemor med daggamle firlinger i efterårssol. Det var altså noget.

Og i morgen kører jeg til København og overnatter, så jeg kan stå klar i lufthavnen når teenager og fætter lander lørdag morgen klokken kvart i kvalme.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.