Nonsens og pariserbøffer

Ha! Havde glemt hvor underholdende det kan være at have en profil på Jobnet. Som har sådan en dygtig funktion, der lige helt af sig selv finder jobs, som den mener jeg skulle tage at søge. I dag synes den jeg skal være kinesisklærer eller molekylærbiolog. Spændende hvad den finder i morgen.

…eller måske er det sådan en lille sjat sort humor de har bygget ind på siden, for at alle de stakkels overflødiggjorte, marginaliserede og triste arbejdsløse lige får lidt at smile af. Whatever. Jeg er hverken overfødig, marginal eller trist. Jeg er nødvendig, lige midt i orkanens øje, og skeløjet af træthed, men bestemt ikke trist.

For jeg har en datter, der endelig har fundet ud af, hvad hun vil være til fastelavn.

Hun vil være Kaptajn Haddock, nemlig så.

Det bliver bizart, for Lulle runder enhver form for udklædning af med et tylskørt.

Nå, men ellers sker der ikke andet end at det har været weekend og vi har holdt den i drengenes ånd. Med pariserbøffer, Mythbusters og Shogun. Og noget action painting for Lulles vedkommende, så nu ser her ud som om vi har haft besøg af Jackson Pollack. Næste gang hun får lov at nærme sig fingermalingen, skal jeg lige huske at sætte håret op -både mit og hendes – bare i tilfælde af at hun igen kommer i krammehumør med maling op til albuerne.

Skal vi have det hele med, har jeg også vasket betrækket til den sofahynde, nogen kom til at tisse på …på 90 grader. Det var så en fejl.

Hvis der kan konkluderes noget på det her, så må det være, at de to medlemmer af husstanden som skulle forestille at udgøre de kvindelige modstykker til Alfa og søn, ikke rigtig magter opgaven. Den ene sjatpisser i møblerne og vil være kaptajn Haddock, og den anden craver kromad og krymper ting i vaskemaskinen. Vi er langt inde over grænsen til det mandlige territorium, men vi har udstyret i orden: Peberrod, kapers, rødløg, rødbede og en æggeblomme.

I morgen fortæller jeg måske om, hvordan det går med at starte en surdej op uden gær. Nogen skal jo gøre det.

[Foresten er den her kun semi-fede pariserbøf jo altså for intet at regne, i sammenligning med hvad der går for sig ovre hos Fie i Flo’s Diner. Tjek det ud. Hun er så cool! Lige nu er der chokolademuffins med marshmallows indeni. Hvor sejt er det ikke?]


Kommentarer

Nonsens og pariserbøffer — 4 kommentarer

 1. KAN man virkelig starte en surdej op ?? Eller jo, for et sted startede den jo. Coolt Anne 🙂

  Jeg glæder mig til at evt se billede af Lulle som Haddock med tyl, for det er da totalt god stil. Andrea er så opfindsom at hun vil være prinsesse-fe Ihhh, jamen dog jamen dog – det har hun bare været siden hun selv kunne udtrykke sin egen vilje.

  KH Maria

 2. Ha, Haddock med tylskørt. Dét bliver sejt!! Min den yngste skal være Pippi, men det bliver Pippi med krone på fordi hende Pippi kan løfte et hus (og det kræver åbenbart en krone, hvem ville have vidst det). Da hun holdt piratfødselsdag var det også et must at alle piraterne var iført krone!

 3. Hov hallo! Tusind tak. Sikke man får ros og bliver rød om ørene…

  Jeg kan lige se Lulle for mig i skipperkasket og ulden sweater råbe bavian, bisse, bovlamme bladanblander, brandstifter, brutale bilbølle, bums, burgøjser! Det bliver en fest!

 4. @Maria: Ja da! Jeg har startet adskillige. Det svære, synes jeg, er at holde liv i dem uden at de bliver så eddikesure, at brødet bliver tilsvarende uspiseligt. Men nu faldt jeg så over en artikel om surdej (ja, tænk, der er folk der skriver artikler om surdej?!), og så blev jeg måske lidt klogere. For hr. artikel siger, at hvis man vil undgå eddikesyren, så skal man køre den gennemførte dogmestil, og starte surdejen udelukkende på mel og vand. Så det prøver jeg nu. Indtil videre ser det lovende ud. Eller – faktisk ser det klamt ud, men det dufter rigtigt. Må nok hellere skrive noget blog om det, i stedet for at gå helt surdejs-bananas her i kommentatorboksen, egentlig?

  Kostume-wise, kan du så ikke vende den om og sige, at det er godt Andrea får afløb for prinsesseriet, mens hun stadig er så lille at det er ok at rulle sig i tyl? Eller – det er selvfølgelig til enhver tid fint med et par kilometer tyl, hvis det er det man bliver lykkelig af. Men det er nemmere, så længe det foregår i overskuelige størrelser!

  @Marina: Jamen hvorfor skulle man dog også forsømme en lejlighed til at iføre sig noget kronjuvel? Hvis jeg kunne løfte mit hus, ville jeg saftsusme også gå med krone!
  Og pirater med krone. Ja da.
  …Jeg er egentlig ret overbevist om at Lulle vil tilføje krone til sit i forvejen mærkelige kostume, hvis jeg foreslår det. Eller i det mindste en tiara. Måske skal vi prøve med en kombineret Kaptajn Haddock og Madame Castafiore?

  @Fie: Hjerteligt selv tak! Jeg er ikke ret god til at kommentere for tiden, og tror aldrig jeg har fået råbt min begejstring ud. Men jeg læser jo dineren og elsker den. Især med kant og links og det hele. Det holder totalt.
  …Hvor i … finder man en skipperkasket str. 2 år?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.