Moment of surrender

Lun augustaften, næsten skyfrit, solnedgang, og et rumskib klar til afgang med 35.000 mennesker ombord.
Og så fløj vi ellers.

Og det var præcis så fuldstændig fantastisk, som jeg slet ikke havde haft fantasi til at forestille mig på forhånd. Og for en gangs skyld er ‘fantastisk’ på ingen måder en overdrivelse. Det var det ene højdepunkt der afløste det andet. Det var stort, men afstanden mellem scene og publikum var lille. Og blev mindre og mindre.

Og uden at jeg helt fatter hvordan det gik til, havnede jeg uden problemer helt tæt på den runde rampe, som var forbundet med selve scenen med de broer, som man kan se en af her. Med Bono på. Og både han og de andre kom ind imellem meget tættere på, men det ænsede jeg ikke lige at tage billeder af. Havde for travlt med at være opslugt af situationen.

Men selv når det foregik inde midt i rumskibet, var de jo ikke engang rigtig langt væk.

Jeg har hørt at lyden vist ikke var så god oppe under tagene på tribunen. Der hvor jeg stod, var den perfekt. Faktisk noget af det bedste live-lyd jeg nogensinde har oplevet udendørs. Så jer der skal af sted i aften – eller senere, andre steder i verden: Gå frem! Det betyder godt nok, at man går glip af overblikket over det vildt spektakulære scenelys – og tro mig, vildt er det! – Men den nærhed og lyd man får i stedet… Den ville jeg ikke have byttet for noget.

Over to timers lykkeligt moment of surrender. Kan ikke huske, hvornår jeg sidst har fået så meget for 600 kr, om nogensinde.


Kommentarer

Moment of surrender — 7 kommentarer

 1. nøj du var tæt på! en hel anden oplevlse en da jeg var til madonna konsert stod så lang væk at hun var mindre end en tendstik og jeg havde enda givet 1000kr for billetten på det sorte marked der stod jeg og følte mig godt dum kunne ligså godt havde købt en dvd med hende og sidet derhjemme med føderne oppe i sofaen og en pose pop korn og spared en masse penge.

 2. Det er da de sejeste billeder du har taget Anne. Så kan de almindelige pressefotografer godt pakke sammen.
  Kh Maria

  p.s. Tænker du stadig at sejle på søndag?
  Maria

 3. @Fisker & Fernández: Du kan roligt holde sommerfuglene i cirkulation helt til september. En stor oplevelse venter!

  @Søs: jeg kender flere der var til den Madonnakoncert, og de havde samme oplevelse. Vist også en af grundene til, at man havde valgt at begrænse antallet til 35.000 denne gang. Og det var et godt valg. Det gjorde det muligt at komme tæt på, uden at skulle stå ubehageligt mast sammen (men derfor har jeg nu alligevel tænkt mig at købe dvd’en!).

  @Ulla: Jamen det kan jeg jo godt forstå…

  @Maria. Ja, pressefotografer go home, for her kommer jeg med mit mobilkamera! Men tusind tak. Det var nu ret let af få gode billeder. Der var jo det mest fantastiske lys. Men jeg fik da godt nok også lige taget ca. 20 billeder af nakken på ham foran. Indtil han flyttede sig, og jeg fik frit udsyn.

  Med hensyn til søndag: jeg holder øje og tjekker vejrudsigten. Men ja, hvis vejret bliver nogenlunde, så sejler vi.

 4. Jeg var der mandag. Og det var FEDT!!! Har aldrig oplevet noget lignende. Vi kom også til at stå vildt godt helt af os selv. Helt oppe mellem scenen og rampen. Fantastisk lyd, lys og atmosfære. Kan vi ikke snart tage afsted igen?!

 5. Anne T: Gid vi kunne! Jeg var så klar til at opleve det hele en gang til om mandagen – og er det stadig. Og de forskellige sange bliver ved med at dukke op, sammen med nethindebilleder af lys og scene og bølgende hav af publikum. Fantastisk var det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.