Men i princippet kunne jeg nok godt komme til at holde af det – eller noget

Én der har fingeren på pulsen, når det gælder alt det der med naturen og årstidernes skiften, siger at det er nu man skal starte, hvis man vil vinterbade. Eller – hun skriver: nu vi skal starte, men det tror jeg så ikke vi skal.

Brrrrr!

Jeg har faktisk vinterbadet nogle få gange – back in the days, da jeg var ægte århusianer og studerende, og havde dedikerede vinterbadere blandt mine venner. “Det er altså en skrøne at man skal starte om efteråret, man kan starte når som helst” sagde de. Og “du MÅ altså prøve det nu, for vandet er frosset til grødis, og det er bare helt fantastisk – ligesom fløde!”
Og da jeg var i starten af 20’erne, var jeg jo frygtelig bange for at gå glip af noget, som andre syntes var fedt. Og hvor tit har man ligesom mulighed for at bade i grødis? Så jeg sprang på cyklen, og i …grødisen kom jeg også (mest på grund af noget med stolthed og forfængelighed). Og jeg kan huske at jeg tænkte “sådan må det føles at være en gris der bliver skoldet – bortset fra at grisen bliver slået ihjel først!”

Bagefter havde jeg totalt ‘vinterbaders high’, og kunne klare alt. Jeg har aldrig prøvet at tage kokain, men jeg tror jeg var i nærheden af den samme midlertidige megalomani, da jeg cyklede hjem langs havnen. Totalt kæphøj under strikhuen.

Det varede lige til jeg kom hjem. Så blev jeg ramt af monumental træthed, faldt om på sengen – og vågnede forvirret og med savl i hovedet flere timer senere.

Jeg tror ikke jeg kommer til at gøre det igen. I hvert fald ikke i nærmeste fremtid. Det eneste vand vi har i umiddelbar nærhed her, er en muddersø med ænder – og rygter om gedder så store som rutebiler.


Kommentarer

Men i princippet kunne jeg nok godt komme til at holde af det – eller noget — 4 kommentarer

  1. elsker virkelig at vinterbade. Eneste gode råd er, at man gør det regelmæssigt – ellers kan man godt starte midt på vinteren. Men grødis er ikke nødvendigvis for begyndere, mindre kan gøre det, vil jeg sige.

    (tog dog engang turen samme dag, som jeg skulle på scenen med en kons-opera, var efterfølgende noget træt og stenet, og glemte én af mine entréer til stor fortrydelse for min medspiller – så DET kan ikke anbefales!)

  2. Haha, sikke en skøn historie, Anne 🙂 Jeg har på fornemmelsen, at det er bedre at starte om sommeren og så blive ved hver dag – men det er kun tankespind. Jeg skal ikke nyde noget …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.