Man tager et lagen…

Sidste år på lige omkring denne her tid ville Jens Christian være en mumie. Altså til halloween. Det kom jeg til at nævne her på bloggen, og jeg skal da ellers lige love for at jeg ikke er den eneste der har spekuleret på, hvordan man laver et barn til en mumie – sådan bare for en dag. Mumier – og så lasagne – er klart det der trækker de fleste besøgende hertil via Google.

Lasagnen vil jeg godt tage på mig (eller tage på af…), men mumien fik vi altså aldrig lavet. Det der virkede så simpelt i teorien, blev sådan lidt uoverskueligt i praksis. Jeg tænkte – man tager da bare og river et gammelt lagen i strimler og vikler det udenpå tøjet og rier det fast med et par sting pr. omgang. Hvor svært kan det være?

Ret svært. I hvert fald når man ikke lige har sat en hel weekend af til projektet. Alternativt overvejede jeg at iføre barnet et sæt skiundertøj, spray’e ham med tekstil-lim fra dåse, og vikle ham ind i strimlerne på stedet. Men så stod der alle mulige advarsler på spraydåsen. Om at undlade indånding og kontakt med ditten og datten, og det tog jeg som en fin hentydning om, at man nok heller ikke skal spray’e sine børn med det. Man må aldrig noget.

Men. Hvis nogle af alle jer, der har været på jagt efter mumiekostume-DIY, har fundet en god en, må I da godt lige tippe os. Vi springer over hvor moralen er lavest i år, og laver Jens Christian til en zombie. Det er nemt: 2 x 14 timers dårligt tv, en diæt bestående af hvidt brød og cola, og så bukserne godt ned under taljehøjde og snørebåndene ud af skoene. Brug den hvis I vil.

Eller – nej. Men zombie bliver han godt nok. Noget med laset tøj og bleg sminke med rødt om øjnene. Og strenge formaninger om, ikke at skræmme små børn og ikke ringe på dørene henne i de beskyttede boliger.

Nå, men bortset fra at jeg skal bruge søndagen på at lave søn til zombie (og trække lod), så er der jo store, store ting under opsejling. For i morgen bliver mit værksted endelig, endelig, en-de-lig færdigt. Har brugt hele dagen i garagen, fordi jeg blev nødt til at rydde garagen for at få plads til alt det, der ikke længere kan stå i varmerummet, fordi varmerummet skal være mit værksted. Jeg har arbejdet som en rasende. Kastet ting ud og rundt og væk, sorteret og regeret, revet ned og stablet op og simpelthen slugt så meget støv. Jeg har fejet og ordnet og samlet en reol og fundet ting jeg slet ikke ved hvad er. Dem smed jeg ud. Sammen med indholdet af den polske redningsflåde, Alfa engang kom hjem med. Og alt muligt andet lort.

Til sidst støvsugede jeg. Og ved I hvad det næstklammeste er? – Jo, det næstklammeste er, når der er en klump skidt, der kiler sig fast i mundstykket til støvsugeren, og når man vil fjerne det, opdager man at det er en død mus. Oh gru. Og ved I så hvad det klammeste er? – Jo. Det klammeste er,  når man vil fjerne musen (med meget store arbejdshandsker på), og halen så falder af. Ad!

Bagefter fandt jeg en død mus mere. Samme sted. Begge musene var totalt indtørrede, fordi de havde ligget på et betongulv, halvt inde i noget isolering ved et varmt vandrør.
Sådan kan man altså også lave en mumie.


Kommentarer

Man tager et lagen… — 9 kommentarer

 1. Yyyyydddrrk! Og jeg er IKKE sart, men – ydrk! Nåm, cool med eget værksted. Er lidt misundelig, selvom jeg egentlig er temmelig lidt krea. Men det er da fordi vi ikke har plads. Gad bare godt ha’ et sted, hvor bordet kunne flyde med perler, sakse, farver, papir, glimmer og lim, som man IKKE er nødt til at rydde væk, hver gang nogen så skal spise. Så tillykke med det, det bliver da for fedt!

 2. mht til mumie udklædning. Tror jeg har været det en gang, eller også var det min lillebror en gang i start 90’erne. Anyway, man køber noget gazeforbinding. Eller sådan noget til hvis håndledet er forstuvet, forbinding.. Vi havde dengang et abbonnement til Falck som var providerne..
  så vikler og vikler og vikler man til ‘mumieen’ er dækket godt ind. Man kan lade lidt ender hænge her og der. Bagefter kan man sådan smøre lidt sort på hist og her og du er good to go… Mumien må jo gerne være lidt sådan scruffy. Han har trods alt ligget der i et stykke tid ik.
  Forindingerne kan så senere genbruges til, hvis man godt vil være et trafikuheld… nu bare med til rødt hist og her… det var vi også igennem 🙂

 3. Jeg tror altså IKKE man må lægge sin søn på et betongulv, halvt inde i noget isolering ved et varmt vandrør i et år… Men ellers en udmærket DIY…

  God aften!
  -LisBeth.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.