Lullen og rullen

Læserservice – ja da! – I stedet for at svare langt nede i kommentar-rouladen, tager vi den lige her, for måske er der andre der kan have glæde af det.

En gæst med det smukke navn Lolly har spurgt hvor man får fat på store papirruller, som den Lulle tegner afslørende portrætter af sin familie på. Det er et rigtig godt spørgsmål, i hvert fald hvis man kan lide at kravle rundt på gulvet og tegne med store armbevægelser. Eller hvis man har et barn der synes det er sjovt at ligge på gulvet og blive tegnet rundt om, og så selv fylde billedet ud bagefter. Det sidste er lidt af et hit her.

Der er flere muligheder. IKEA har vist stadig papir i ruller, men så vidt jeg husker er de ikke så brede, og for gulvtegning gælder det helt klart at more is more – det ER bare sjovere når papiret er rigtig stort (og der ikke hele tiden står en mor i baggrunden og bræger ‘ikke ud på gulvet, ikke ud på gulvet!).

De helt store papirruller findes på trykkerier, der trykker aviser og reklamer. Papirkvaliteten er ikke imponerende, men fin nok til hurtige tegninger, der alligevel er for store til at man lige hænger dem op på køleskabet.

Det smarte er, at når trykkerierne skal i gang med et nyt oplag af et eller andet, kan det ikke betale sig at starte op med en rulle, hvor der måske kun er 20-30 meter papir tilbage. Derfor skifter de tit rullerne, selvom de ikke er tomme. Og de ruller kan man være heldig at få lov til at komme og hente.

Da vi engang skulle bruge en masse stort skitsepapir et sted hvor jeg arbejdede, ringede vi rundt til et par avistrykkerier. Det var sådan jeg fandt ud af, hvor nemt det var. Man skal bare selv hente – det bliver alligevel smidt ud eller sendt til genbrug.

Bortset fra det, så er den rulle som Lulle tegner på lige her, helt vildt lækker. Tykt, hvidt tegnepapir. Som en mand dumpede ned i papircontaineren på genbrugspladsen lige for næsen af mig. Og som jeg skyndte mig at fiske op da han var kørt, mens Alfa stod og kiggede og syntes jeg var piiinlig.

Men altså: Trykkerier. Ring til dem. Restruller. Hent i bil. De er tunge. Men det er slæbet værd, og hvis man har plads og overskud til at nuppe et par ekstra ruller med til ungernes børnehave, bliver man dagens helt i skysovs. Papiret er i øvrigt også super til papmaché, hvis man er en af dem der tænder på at have tapetklister op til albuerne.


Kommentarer

Lullen og rullen — 4 kommentarer

 1. Yæs, hvor er det godt. Har faktisk trykker i omgangskreds, men det er da aldrig faldet mig ind. Og eftersom søn ikke helt fatter den der med ‘kun på PA-PI-ret, Oskar, IKKE på gulvet’ (med nyfarvede vægge og gulve i hele hytten til følge), så er det da løsningen! Du er sku så genialt kreativt tænkende, Anne. Tak for det 🙂

 2. Godt koncept… og ledsaget af et skønt billede af Lulle, hvor man ikke er i tvivl om, hvor koncentreret hun arbejder.
  Hvorfor har jeg så ikke selv tænkt på at anbefale anskaffelsesmåden til slige uvurderlige kreativitetsfremmende emner?
  Det kan du selvfølgelig ikke svare på, men vi har op til flere ruller liggende; nu eksileret til Sverige, men familiens unger op gennem tiderne har Elsket dem (med stort E) – og 20 meter papir kan vare lææænge.
  Læg 1 stk. barn på ryggen på papiret og lad 1 stk. andet barn tegne konturen af. Lad 2 stk. barn udfylde/færdiggøre konturen efter lyst og evner.
  Resultat: 2 stk. barn har det rigtig sjovt.

  Fedt gulv, I har, i øvrigt. Flot 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.