Lulleklang

Gæt hvem der er helt oppe i det røde roterende festlampe-felt for tiden. Jeg troede ikke det barn kunne klemme flere ord og vildere energiudladninger ind i sit dagsprogram.

Jeg tog fejl.

Hold da op hvor tog jeg fejl.

Og det er altså ikke fordi vi blæser det der julehejs vildt op her i huset. Hverken på den ene eller den anden led. Bevars, vi har spurgt barnet hvad hun ønsker sig. Hun ved godt der er gaver i spil. Og nej, hun har ikke fået mindre sukker her i december. Og i dag har vi pudset vinduer og hængt stjerner op. Men alt i alt har det hele været meget roligt. Og hyggeligt. Og enkelt.

Alligevel hopper hun rundt en halv meter over jorden, syngende i vilden sky. I dag, i Brugsen, tog hun først ‘på loftet sidder nissen’ tre-fire gange i streg for fuld hammer. Derefter gik hun over til bare at sige som en sirene – men i det mindste var folk da enormt søde til at flytte sig hvor vi kom frem. Jeg ved ikke hvordan andre mennesker får deres børn til at være mere stille på offentlige steder. Jeg tror seriøst ikke det lader sig gøre med Lulle, med mindre man har et afslappet forhold til kombinationen af børn og æter.

Nå, men de fleste mennesker lader heldigvis til at kunne se komikken. Især dem der fanger, at hun synger bjældeklam. Jeg kan heller ikke stå for, at hun siger juledigression. Altså om dem med lys og mos. Højst anvendeligt ord i december.


Kommentarer

Lulleklang — 6 kommentarer

  1. Anne, jeg har læst bogen “Pæne piger og dumme drenge”. Piger kan altså blive for velopdragede og tilbageholdne, så jeg siger bare “Go Lulle”. Giv den gas. Alt det der med at være sød og sidde pænt på en stol holder til og med 4. klasse, derefter er det et værre arbejde, at få givet pigerne rundsave på albuerne.

  2. @Anna: Ork, vi er leveringsdygtige i omskrivninger af stort set alt!

    @Mette: Jeg håber (og tror!) du ved, at jeg på ingen måde går ind for at piger skal være mere tilbageholdende end drenge. Jeg undrer mig bare over, at jeg nu for anden gang er hende med barnet, som ALTID kan høres. Og jo, det er skønt med børn der er propfulde af selvtillid og energi, jeg ønsker det absolut ikke anderledes. Jeg er bare forbløffet over, hvor mange decibel sådan en meters barn kan frembringe. Og hvor længe. Tror ikke Lulle får problemer med fremdriften – ever!

  3. Det kan godt være at jeg er midt i 30’erne. Jeg er ligeglad. Fra nu af synger jeg også KUN bjældeklam! Glæder mig allerede til juleafslutningen i kirken med min klasse på torsdag. Det kommer til at vække opsigt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.