Krukkeri

En af de gode ting ved at være blogbestyrer er, at man selv bestemmer hvad man vil være. I dag vil jeg være sådan en der anmelder en app. Det er nyt. Altså for mig, ikke for menneskeheden, det er jeg helt klar over.

Det er også tilfældigt. Jeg er en travl koordinator for tiden – på arbejde altså, tæller ned til ting og holder styr på ting og ignorerer alle de ting som jeg ikke kan holde styr på. Sikkert derfor at mit hoved lagde mig ned i går og krævede stikket ud og genstart.

Det var faktisk rart, da tågerne først lettede igen. Også selvom de lettede på den der lidt kemiske måde fordi det var en af de situationer, hvor man bare ikke er for fin til kodimagnyl.

pottery4Og så var det at Lul indfandt sig på sofaen med en app under armen. Som jeg under normale omstændigheder ville have disset langt ud på fjernlageret, fordi jeg er så old school på nogle områder. Men fordi jeg havde paraderne nede i min kodimagnylrus, nåede jeg slet ikke at tænke over hvor u-sanseligt og u-taktilt og u-alt muligt det måske nok er at lave keramikkrukker på sin tablet eller iPhone. Så jeg faldt i med begge ben.

Let’s create! Pottery HD fra Infinite Dreams Inc – er navnet. Helt enkelt: man leger keramiker og drejer krukker, brænder, farver og udsmykker dem, og sælger dem på auktion, hvor man tjener penge til flere funktioner og mønstre og så videre. Og det fungerer bare så gennemført lækkert, at det er helt meditativt. Grafikken er superb, og måden man styrer og former leret på, måden man kan blande farverne på, måden baggrunden reagerer på bevægelser, det hele, er faktisk overraskende sanseligt. I hvert fald af en app at være.

pottery3Jeg blev bidt. Startede med lite-udgaven som er gratis, men blev ret hurtigt nødt til at opgradere, fordi det er begrænset hvor mange farver og mønstre man kan opnå uden at gå hele vejen.

Lulle og jeg krukker om kap nu. Sammenligner og udveksler ideer og hygger os. Det kan aldrig erstatte det man laver med sine hænder, selvfølgelig kan det ikke det, men det kan noget andet. Det er først og fremmest afslappende og sjovt. Og man får lyst til at fortsætte i et rigtigt værksted.

Og. Så har appen en mulighed, som jeg ikke har prøvet endnu, men som jeg er ganske fascineret af. Man kan bestille 3D-print af sine krukker! Og det er sikkert noget plastikjuks, og jeg tror jeg klarer mig uden, men tanken. Vi er lige et skridt længere fremme nu…

pottery1


Kommentarer

Krukkeri — 2 kommentarer

  1. Det er bare for mærkeligt! Drengene og jeg har ikke lavet andet end at dreje krukker i 2 dage…Tror disse aps kommer bølger!

  2. Det var da sjovt Katja! …eller også har vi bare ikke opdaget, at ALLE i verden drejer krukker på den app lige nu.
    Skal vi egentlig ikke snart ses? Det er jo nærmest flere år siden. Nogen burde gøre noget!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.