Havens totalt lyksalige velsignelser

Åh, havearbejde er skønt!

Af den rigtige slags, altså. Ikke det der med at fægte rundt med tunge redskaber og store grene og komme til at svede og blive stukket af roser og brændt af nælder.

Nej, det lækre havearbejde.

Som fx at sørge for at mynten ikke breder sig over samtlige 850 kvadratmeter – hvad den ellers meget gerne vil. Mynten er en livskraftig fætter. Men jeg holder den i skak, og da jeg kan se hvor populært det er blevet med haveblogging rundt omkring, skal I få min anvisning på, hvordan man klarer sådan en mynte:

HAVEARBEJDE A’LA UNDRELAND

Du skal bruge:

Mynten
2 usprøjtede lime
Et godt skvæt agavesirup
Mørk rom
Danskvand
Isterninger

Fjern eventuelle smådyr fra mynten, og kom den i et stort (mindst 4 dl) glas, sammen med limefrugterne skåret i kvarte. Giv det tæsk med et stumpt instrument, indtil det er kvast til saft og smadder. Tilsæt rom og sirup. Og isterninger. Fyld op med danskvand.

Flot klaret. Nu har du ordnet haven. Føles det ikke bare godt?


Kommentarer

Havens totalt lyksalige velsignelser — 10 kommentarer

  1. Fantastisk metode. Jeg har kombineret den med at sætte min i en kæmpepotte, men jeg må på det kraftigste advare imod at rejse fra den i 14 dage under en hedebølge. Jeg håber at den skyder igen hurtigt nok til lidt mere ‘havearbejde’ inden sæsonen lukker og slukker for dén fritidsbeskæftigelse.
    (og så kunne jeg ikke lade være med at grine af at de tog ca. 40 kr. for sådan en drink på Mallorca, når man nu kan lave den næsten gratis med ukrudt).

  2. Tak for opskrift, har samme type sejlivede fætter plante, der nu har fået sit eget bed, – så kan den lære det. Men duften, duften altså! BTW, modtog din gave bog med posten i går, tak :o) Glæder mig til at læse den

  3. Ha ha ha…I love you Anne! Jeg har også en mynte og når man ikke lige har rom, kan det til nøds anbefales at bruges store mængder i en frugtsmoothie.

    Men jeg skal sørge for at have rom igen inden november 🙂

  4. …hov…glemte forresten at skrive, at jeg har læst din tak for gaverne. You’re Welcome og dejligt at høre at de faldt i god jord.

  5. @Frau Putz: Beklager at man ikke kan få en lille skid på af det, men skvalderkålen er faktisk tæskegod i pesto. Og så kan man jo altid drikke masser af vin dertil 😉

  6. @Pernille: Hvis du synes 40 kr. er dyrt, så har du ikke drukket mojitos (eller det der ligner – min opskrift her er jo ikke helt ortodoks) i Danmark for nylig? Her kan du snildt komme af med en hund!
    …Håber din mynte overlever, men mon ikke? Jeg tror ikke de kn slås ihjel, sådan for alvor. Det er lidt planterigets udgave af Terminator.

    @Prophecy: Selv tak – håber du får fornøjelse af den.
    Og ja, duften! En del af vores mynte har infiltreret græsplænen. Helt fantastisk duft, når vi (en sjælden gang) slår plænen.

    @AB: Myntesmoothie – det må prøves! Så kan børnene også være med til at ordne haven. Ha!

    @Maria: Du henter bare. Indtil den pludselig er væk. Den er lidt uforudsigelig med sin sæson – pludselig lukker og slukker den bare. Så står man der med sin romflaske og sine sure limefrugter, og fatter med ét at sommeren er forbi. Men lige nu er den her i fin stil.

    @Kun Sandheden: Selv tak. Nogen skal jo gøre det, når de andre havebloggere bare bliver ved med at skrive om stiklinger og løgplanter.

    @Frau Putz: Det kunne vi også godt bruge. Den konkurrerer med mynten, og selvom det ligner en jævnbyrdig kamp, er det lidt irriterende. For de eneste effektive midler mod skvalderkål er (mig bekendt) gift, gentagen nedklipning med plæneklipper og lugning på molekyleplan, og alle tre ting er imod mine principper! (det med plæneklipperen dig kun fordi det vil tage al mynten med i købet, og det vil vi jo ikke have!

    @Husmoder: Nej, det er en hel del sværere. Prøv med en flammekaster?

    @Kirsten: Ok, det var jo interessant! Skal der så andre grønne ting i også, eller er det bare skvalderkål, pinjekerner, parmesan og det sædvanlige? Jeg prøvede engang i tidernes morgen at stuve en masse skvalderkål – på samme måde som spinat. Havde fået at vide at det skulle være fantastisk, og oven i købet så sundt at man næsten kunne gå på vandet når man havde spist det. Tænkte “nå, skal det virkelig være så nemt at udrydde sit elendige ukrudt?”
    Det skulle det ikke. Det smagte… af bittert ukrudt.

    – Men i det mindste er skvalderkålens blomster smukke i buketter!

Skriv et svar