Gåsehudsanbefaling

I tirsdags var teenageren og jeg til koncert i Aarhus. Det var ham der havde taget initiativet, og det skal han godt nok have så mange tak for. Han havde opdaget Nils Frahm, som gav et brag af en koncert, og jeg har nærmest lidt dårlig samvittighed over at det ikke er ham det kommer til at handle om her. Han var fabelagtig. Det var vildt.

Men altså: Jens Christian havde opdaget at Nils Frahm fandtes, og øverst i hans koncertkalender stod – af alle steder – Aarhus Teater. Og der var få billetter tilbage, og det hele gik bare meget hurtigt da vi besluttede os og bestilte, og jeg så godt at det var en dobbeltkoncert, men – ja, jeg glemte simpelthen at finde ud af hvem det andet band var.

Og derfor stod jeg tirsdag aften i foyeren på Aarhus Teater, før det gik op for mig at vi også skulle høre The Cabin Projects albumdebut. Det var lidt som at stå midt i det hele og vinde en lille smule i lotto (ikke at jeg nogensinde har prøvet det).

The Cabin Project er et samarbejde mellem Marie Fisker og Kira Skov. Som har crowdfundet penge til at tage på hyttetur med Mark Howard, producerlegende, langt inde i en Canadisk Skov, og lavet et album af den slags der kryber lige ind i sjælen og lader som om det har været der altid.

The Cabin Project lyder af blygrå skyer i november. Af Twin Peaks soundtrack. Af den Leonard Cohen som skrev Famous blue raincoat. Af ‘den sene Johnny Cash’. Og af de to sangerinders stemmer, som smelter fuldstændig sammen, så det næsten lyder som én stemme, der tilfældigvis kan synge tostemmigt med sig selv. Melankoli, den udvidede pakke. Underspillet. Smukt.

Og hør lige her: Næste koncert d. 11. september i Jazzhouse er udsolgt – og det forstår man godt. Men nu er der sat en ekstra koncert på d. 12. september, og hvis man overhovedet har chancen (og er til melankoli og alt det der), så må man altså ikke snyde sig selv for den oplevelse. Skynd sig at få fingrene i en billet. Og overgiv sig så til efteråret.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.