Englebarnet

Nå, hvordan går det så med at blogge hver dag indtil jul?

Jo. Næsten godt. Når jeg er i nærheden af noget internet, og kan holde øjnene åbne.

Det sidste har været en udfordring i dag. Ikke kun fordi det stort set ikke har været lyst, men også… ja. Lulle.

Englebarnet faldt i søvn i god ro og orden i går. Og stod op klokken fire. I nat. Hvilket selvfølgelig betød, at min sædvanlige bekymring i forhold til at høre vækkeuret klokken seks og få det ellers meget lidt morgenduelige barn sat på skinner, for en gangs skyld var helt overflødig. Er det NU morgen? Råbte hun hvert femte minut fra 4 til 6, mens jeg forsøgte at vride bare en anelse mere hvile ud af natten. Overvejede at lade hende æde julekalenderchokolade nummer 12 til 24 lige på stedet. Men i det mindste var det nemt at blive klar til børnehave. Tror det er første gang siden jeg selv var barnet, at jeg har sat mine fødder i en daginstitution klokken 7.05

Til gengæld var det lidt af en bjergbestigning at afvikle fire timers undervisning for musestille studerende, som helt klart var mest indstillet på at jeg envejskommunikerede, så de kunne koncentrere sig om at være koncentrerede. Åh hvor lyder ethvert optræk til vrøvl bare enormt vrøvlet, når der er så stille. Ikke engang ventilationssystemet gad byde ind med lidt susen i baggrunden.

Nå, men englebarnet med den fartstribede glorie var til julefest i går. I møllen på Bavnehøj – aka Farmors Mølle – lige ved farmors hus. Fantastisk at en flok frivilllige stiller an med juleklip, juletræ med julespiselig julepynt, julemand, julemusikpædagog med julesaxofon  og julebørneunderholdning og hele juleudtrækket. Ganske gratis og lige til at dumpe ind i.

Og så kom julemanden ned fra trappen til mølleloftet og gik rundt og hilste på alle børenene, og spurgte dem hvad de ønskede sig til jul. Og Lulle, som ellers har svaret skiftevis ‘prinsessekjole’ og ‘en almindelig levende ponyhest med vinger’, hver eneste gang hun er blevet spurgt… Åh Lulle. KAN bare ikke indgå i den slags sammenhænge, uden at sære ting sker.

Julemanden kommer hen til Lulle:
– Hvad hedder du?
– Leamalie!
– Amalie? Og hvad ønsker du dig så til jul, Amalie?

…stilhed. Indtil Lulles frommeste og mest alvorlige ansigt kigger lige ind i Julemandens:

– Jeg ønsker mig et hjerte der kan holde mig levende!

Bam. Alles øjne, spørgende og fulde af medfølelse, retter sig mod os. Og jeg står der som én stor forklarende bunke af ord der falder ud over det hele. Hvadfornoget og hvadilaverden og du HAR da, og ih altså, nej, hun fejler skam ingenting, altså.

Æh…ja. Drama. Uforskyldt. Og pænt akavet. Og ret komisk.
Og prinsessekjolen ER købt. Levende ponyheste med vinger, selv de almindelige, hænger ikke på træerne. Hjerter har vi, og de holder os fint levende. Og Lulle – hun giver os måske nok grå hår ind imellem, når hun står op klokken fire og når hun snører Gud og hvermand – og julemanden. Men på bundlinjen tror jeg egentlig nok, hun holder mig ung.


Kommentarer

Englebarnet — 9 kommentarer

 1. Harh. Ha.

  Ha ha ha…

  Ha. Fnise. Harh ha harh!

  Hvad jeg griner af? Altså ud over det indlysende?
  Jo, jeg griner såmænd af at I så meget har fortjent hinanden. Jer to. Moren. Og barnet!

 2. Åh nej, altså Lulle. Hun er simpelt hen SÅ skøn! Det er bare nogle gange de særeste ting, der kommer ud af de små størrelser. På en gang totalt malplaceret og samtidig bare HELT rigtigt.

 3. Hold nu fast. Åh hvor jeg lige stod der midt i møllen. Det er da det bedste ønske. Tak for et godt grin inden sengetid. Jeg ønsker mig det samme som Lulle, smukkere bliver det ikke!

 4. Er det ufint at kommentere, hvor meget jeg nyder, at det var dig, der sto tidligt op og stod overfor stille studerende? Undskyld, men jeg synes bare, at det er helt fantastisk! 😀

 5. Kære Lulles mor
  Mit hjerte hoppede noget så gevaldigt, da jeg hørte Lulles ønske. Det var til at blive helt mundlam af. Jeg ønsker jer en rigtig god og hjertelig jul.
  Kærlig hilsen
  Julemanden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.