Dummere end dum i januar

Bam! – så fik jeg da også lige feber. Sådan på bonus-måden: “Tag en måned med bihulebetændelse og sælhundehoste og få en gratis influenzadessert med oven i hatten. Men det var altså overhovedet ikke det jeg bestilte, vel? – Hvor kan man klage?

Egentlig kan jeg godt lide januar, med dens hverdage og fornuft og ubeskrevne kalenderblade. Men den er altså bedst når man har tilbehøret i orden. Det har jeg så lært nu: Tilbehøret til januar er et kampklart immunforsvar. Og så en bare nogenlunde anstændig økonomi.

Jeg har ingen af delene lige nu. Og det sjoveste af det hele er, at det med økonomien er min egen åndssvage skyld. Jeg kan SLET ikke holde op med at grine!

Hvor dum kan man være? Hvor dum er jeg?

Jo: Hvis man er ansat i en tidsbegrænset stilling, som så i ellevte time bliver forlænget med tre måneder, så skal man lige huske at kaste et blik på sine lønsedler. Også selvom man kun får dem tilsendt elektronisk i e-boks, og det der “nem”-id har glemt hvem man er. For det er nemlig kun én selv der eventuelt kan opdage, at lønudbetalende instans de sidste tre måneder har glemt ens fradrag og skrevet ‘nul’ hvor der burde have stået ‘mange penge’, fordi man har kørselsfradrag og alting.

Når man så først opdager det, efter at man er fratrådt, kan man kun ringe til SKAT og få at vide at man er en klaphat. Måske ikke ordret, og de brugte da heller ikke ordet ‘blond’ sådan eksplicit, men altså. De har helt klart nogle interne kurser i køligt overbærende tonefald indenfor den koncern. Og jamenforfanden hvor er det da også dumt, altså. At betale over en halv månedsløn for meget i skat, og så først opdage det, når budgetkontoen begynder at rømme sig.

Den gode nyhed er selvfølgelig, at de kommer tilbage – pengene. Den dårlige er, at træerne nok når at få blade på, før det sker. Og at jeg simpelthen nægter at føje spot til skade ved at betale min bank en uanstændig stor sum penge for at låne mig beløbet i mellemtiden.

Alternativet er blevet en ny januar-sportsgren: kan vi klare os til børnepengene ruller ind d. 20. – uden at røre dankortet?

Skal vi ikke bare sige at det er en øjenåbner? Siden første januar har vi brugt en femtedel af hvad vi plejer. Og spist lækrere mad end hele sidste år. Det hjælper selvfølgelig at have en halv ko i fryseren og den slags, men altså – det da skræmmende, hvad planlægning kan gøre. Bortset fra at kurere influenza.

Ud over madplan og rugbrødsbagning og Lulle-hangaround sker der til gengæld ikke en fjært, og jeg har intet interessant i hatten. Jeg kunne selvfølgelig madblogge. Eller influenzablogge (er der en ledig niche dér?) – men jeg kan også lade være. På lullefronten går det fint. Hun havde en fest i børneren i dag, og gik ud som et lys da hun kom hjem. Sov som en sten i en sækkestol midt på stuegulvet fra 15 til 18, og jernede rundt som en flue i en flaske til klokken var tæt på de 22.

Sådan er januar – en måned af destilleret hverdag: Våd, mørk, og til at vokse i.

Der er en ting jeg aldrig helt kommer til at fatte:

Når vi nu VED, at der er masser af sommer, strand, palmer, turkisblåt vand og de fineste varmegrader andre steder:

– Hvorfor er vi så her?


Kommentarer

Dummere end dum i januar — 8 kommentarer

 1. – måske er svaret på dit spørgsmål: Fordi vi må vente på børnepengene…

  Også her har jeg fået øjnene op for, hvor lidt man egentlig behøver af penge – selv om der da ved gud er mange ting, jeg godt kunne tænke mig at købe og mange steder, jeg godt kunne tænke mig at rejse hen.
  Det går i en periode, men jeg tror det tærer på humøret, hvis det står på i alt for lang tid.

  ~ Karina

  P.S. God bedring! Nu må det da for pokker snart lysne

 2. Ja, velkommen i klubben, der er på røven, fordi man et kort øjeblik kom til at tro, at det papirløse samfund på en måde også betød det bekymringsløse (og lidt ansvarsløse) samfund … øv, manner.
  Til gengæld håber jeg dælme, at du så har vænnet dig til at spare, så du kan solde alle moneterne for vildt op på selvforkælelse, når bladene viser sig! Rigtig god bedring!!

 3. Uha, sikke en suppedas, Anne – men så er mit menuforslag i dag jo helt på sin plads 😉
  Rigtig god bedring både med det ene og det andet!

 4. Puha. Og det hjælper ikke en skid at sparke sig selv bagi.
  Til gengæld kan jeg i skræmmende grad følge dig i, hvor lidt penge man kan bruge, hvis det skulle blive nødvendigt. Tænk, hvis man gjorde det altid… det ville måske ikke være så sjovt, men det er meget tankevækkende alligevel.
  Jeg er totalt i gang med en anti-madspildsmanøvre ovre hos mig selv – du lever garanteret 110 % op til alle idealmål lige nu – og hvor er det sundt – på flere plan.

  Det er din influenza til gengæld ikke – rigtig god bedring til dig.

  Og tak for alle dine fortællinger om Lulle – hun er en meget speciel og dejlig pige, men det ved du vist godt – trods det, at du har lyst til at brøle lidt ind imellem :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.