Diller

Undskyld, men jeg er larmende overtræt. Hvad?

En dille, flere diller: Synonym for fiks idé, modefænomen, døgnflue, eller lettere tvangspræget handling, der har det med at brede sig. Som (nu kigger vi lige nogle år tilbage)  at samle på Pokémon, gå i bamsestøvler, flashe røvgevir, Webergrille alt indenfor rækkevidde, læse Da Vinci Mysteriet eller male sin stue ujævnt gul med en stor svamp. Uh, den sidste der… Men det kunne jo i det mindste males over. Lidt sværere med røvgeviret.

Nå. Det var egentlig bare fordi jeg kom til at tænke på de der diller der også florerer rundt i blogverdenen. Engang var der meme’r over det hele. Sådan nogle fortæl-om-dig-selv -kædebreve. Som altid skulle handle om noget bestemt. “Fire jobs du har haft”. “Fem livretter”
…sekstusind måder at gøre sin blog sindssvagt kedelig på. For helt ærligt, næsten alt kan være sjovt, tankevækkende, spændende eller rørende at læse om, hvis det vinkles godt eller bare skrives af bloggere der kan noget med sprog. Men skaldede lister over, hvilke slags ost, transportmidler og husdyr, folk foretrækker. Så kan man jo lige så godt læse en side i Den Blå Avis. Ikke så sært at meme’rne gik mere eller mindre i sig selv igen. Tak for det.

Så er der julelegene. Hele året. Farvestafetten. Gavestafetten. Ditten og datten. Vis mig din sofapude. Hit med en hemmelighed. Ting der begynder med T. Tånegle? Mm. Men meget af det er hyggeligt, gi’ væk – tanken er skøn, og på en grå dag kan det være en gave, at nogen synes man skal bruge fem minutter på at fotografere ting, bare fordi de er orange.

Og så er der de virkelig innovative. Dem der tømmer håndtasken ud på gulvet, lægger indholdet sirligt op i lige rækker, og tager et billede. Og nu har jeg glemt hvem det var, så jeg kan ikke engang henvise. Og man kan uden tvivl spinde mange listige ender over, hvordan den slags ideer opstår (og spekulere over hvor mange gamle bon’er, flade tyggegummipakker og løse piratos med hår på, der er blevet redigeret fra, før billederne blev taget).

Og så er der listerne. Som kan være sjove. Og virkelig sjove.

Som for eksempel søgeordene. Listerne over, hvilke underlige søgninger der har ført folk ind på éns blog. Og her troede jeg jo, at jeg havde haft virkelig mærkelige gæster, da jeg kunne se at en eller anden var havnet her ved at søge på den der amme g-streng (og nej, jeg aner ikke hvad det er!). Men det stopper ikke der. For jeg kan se, at jeg også har haft gæster, der har fundet herind ved at søge på:

Kold kaffe undskyld på forhånd
– Ja det må du nok sige!

Hvorfor rejser hårene sig på armene?
Måske rejser hårene sig på armene, fordi Google er din ven?

Kan man køre med en defekt lydpotte?
?! …Prøv? Men prøv udenfor tættere bebygget område. Og lige et lille ord til: Ørepropper.

Dørkrans til døren
Ja! Sådan en har vi! (Og pas nu på hvor du hænger den).

…Sådan noget kan jeg grine meget af. Måske er det mig der er sær. Men hvis du er sær på samme måde, så er der et sted du skal besøge. For de søgeord jeg kan prale af, er det rene fortyndede vand ved siden af DET HER. Klik hvis du er klar til et svimlende indblik i, hvor sære væsner der sidder rundt omkring og googler (måske skulle nogen fortælle dem, at man kan blive blind af det?).

Gæt hvem der skal tidligt i seng i aften.


Kommentarer

Diller — 11 kommentarer

 1. Å jeg griner stadigt så tårene triller. Den her dille må godt gribe om sig, ihvertfald hvis søgningerne bliver så fabelfantastisk kommenteret.

 2. Tak for linket 😉

  og så må jeg lige sige den der med den ujævne gule farve …. av av av …. den sad!

  Gad vide hvorfor man gjorde det, for når jeg tænker tilbage så var det altså ikke særlig kønt…

  lignede mest af alt en farverest fra den lokale maling pusher! og så måske ønsket om at leve sin indre Jens Jørgen Thorsen ud!

 3. Hoho… jeg kan med slet skjult stolthed sige, at det eneste, på din fortydelige liste, jeg har gjort, er at læse Da Vinci Mys. Og det var fandeme ikke nogen stor oplevelse.
  Jeg har også lagt mærke til de der giveaways og andre gengangere i blogland, meeeen jeg har bare ikke lige den der hjemmesyede iPodholder, som jeg kan udlodde til mine håbefulde undersåtter…
  Og en sidste ting: Piratos med hår på 4 evar!

 4. Personligt kan jeg den dag i dag ikke huske, hvor mange kædebreve, jeg har revet itu, brændt eller trampet på – for de var møgirriterende og krævede sirlig håndskrift på lavendel-duftende heste-brevpapir eller noget i den stil.

  Til gengæld synes jeg, det er sjovt med alle de dér kæde-ting på blogs’ne. Bortset fra, at de på riiigtig mange måder minder om en popularitetskonkurrence eller om dengang, man skulle være førstevælger og andenvælger, og det altid var Månedens Mobbeoffer, der blev valgt sidst. Men heldigvis er Ti Stribede Ting, Du Har Fået Af Din Yndlingsmoster sjov at læse, selv om man måske ikke selv lige svarer på det. (INDSKUD: jeg fik et skønt link til en fantastisk shop, der sælger lækre puder via http://www.ludvigogfamilie.dk på den stribede konto) (andet INDSKUD: der foregår – så vidt jeg ved dog heller ikke mobning i den lille Blogosfæriske Hyggelæsning-verden).

  P.s. Er der andre end mig, der kan huske, da små, alle-muligt-farvede plastic sutter var på mode i start-90’erne? De skulle proppes i halskæder, armbånd, øreringe og alt muligt? Nøj, jeg brugte formuer på den HELT rigtige plastic-sut. Vorherrebevaresognarresutagtigt.

 5. Det er jo nærmest tragikomisk – dog med overvægt på det komiske…
  Det der røvgevir skulle jeg først lige google (!) – det havde jeg godt nok aldrig hørt om før.

  Ellers kunne jeg i kraft af min alder nævne mange flere diller og modefænomener, men det må blive en anden god gang.
  Den slags har man vel altid grinet af, når de har været overstået, og ingen kan forstå, hvad
  man dog så i dette eller hint.

 6. HIHI hvor er det sjovt! Og HVOR ER DU SKARP! Det er sjovt med de kædebreve i blogverdenen. Det er altså helt ærligt også lidt svært at oveskue.

 7. Åh hvor var det morsomt, Anne! Jeg hader de der blogkædebreve og undgår altid at blive filtret ind i dem – selv om de kan jo kan være sjove nok at læse om hos andre. Min blog dukker åbenbart op, når folk søger på speltboler og Kunstnerfest på Skagen – som om det er en stor del af mit liv … 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.