Det bedste i verden

“Politisk blogger crashlandet i nyudsprunget lind”

Eller:

Jeg bliver helt sikkert aldrig halsstarrig politisk blogger på fuld tid (heller ikke selvom halsstarrig er et af de udrydningstruede ord, som jeg gerne ser reddet – sammen med gebommerlig, som ganske enkelt bare er sjovt).

Jeg er simpelthen ikke indigneret nok. Eller jeg er for let at distrahere i min nok så retfærdige harme. Så står jeg der og damper af mod og meninger – og så springer linden ud. Og så kommer sommerregnen. Og – pluff – så dufter alt af sommerens parfume, lindeblomst og mynte og stille regn. Hvad skal man så? Konservere sin vrede, eller kaste sig i armene på den sene juni? Helt ærligt.

Jeg havde engang en ven, eller det var nok nærmest et sporadisk bekendtskab, som forsøgte at overbevise mig om, at den slags eskapisme er roden til alt ondt. At vi aldrig vil lykkes med at få stablet En Bedre Verden på benene, så længe nogle af os bliver ved med at forlade byggepladsen for at snuse til blomster, falde i svime, grine af vittigheder uden satirisk brod og spise små fjollede kager med glasur.

Hvis hans argumenter var perler for svin, var det mig der var svinet, men i det mindste var jeg et fortrøstningsfuldt svin. Lidt for tilbøjelig til at slå den store alvor fra ved lugten af trøfler. Lidt for forelsket i øjeblikke og andet flygtigt stads.

I dag er lindetræerne det bedste i verden. Blandt andet, altså.

I går var jeg med Lulle, storebroren og deres farmor i Den Gamle By. Som har inviteret Shane Brox til at gå amokka i deres samling af gammelt legetøj, og det tør da nok lige siges at antikviteterne får sig en på opleveren. Og en til det andet ben.

Udstillingen er åbenbart en videreudvikling af et koncept fra Københavns Museum (som jeg aldrig har hørt om før). Og jeg må i Den Gamle By igen, for jeg blev ikke færdig med at kigge på trafikkaos med legetøjsbiler, køer i karruseller, dukker der leger med tændstikker, ryger, drikker vodka og gynger i lysekroner, opererer hinanden og sælger øjne i mærkelige butikker.

Lindetræer i blomst og kaotisk omgang med legetøj kan ikke anbefales varmt nok. Det samme gælder for en hel del andre ting, som også er bedst i verden, selvfølgelig. Men lige i dag er det sådan kagen skal skæres, hvis nogen skulle finde på at spørge. Og også hvis ingen spørger.


Kommentarer

Det bedste i verden — 2 kommentarer

  1. Jammen den bedre verden er bygget af den slags vildveje. Glemme man lindeblomsterne, regnbuerne og det legene legetøj i ligningen så bliver det hele goldt og grimt.

    Elsker dig. Du er et af mine øjeblikke.

  2. Marina, du ved jeg er helt, helt enig. Den bedste verden ER vildvejene!
    Og på samme måde kan jeg takke dig for øjeblikke og vildveje. igen og igen.
    Og for dig, i det hele taget.
    🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.