Bag tremmer

Tænk. Jeg troede, det der med ‘vinterens trange bur’ var en talemåde. Men så kiggede jeg ud ad vinduet forleden morgen, og så kunne jeg lære det. Vi har fået nye gardiner. Udvendigt.

Jeg har fotograferet dem i flere dage. De vokser. Det samme gør snedriverne. Jeg kan slet ikke forholde mig til sådan en omgang vinter i november. Var ikke klar. For en uge siden plukkede jeg det sidste mynte i haven. Nu dyrker vi gulerødder af is i tagrenden og kører rundt med 30 centimeter sne ovenpå bilen. Og det er første søndag i advent, og lige om lidt er det december, og det har sgu da lige været jul?

Nå, men det var de istapper: Her har jeg sat Lulle op på køkkenbordet, bare så I lige kan se, at det ikke er for sjov. De længste er over en meter lange nu.

Bør man egentlig fjerne dem? Der er jo ikke risiko for, at vi kommer til at gå ind under dem. Kan de ødelægge noget? Jeg er meget fascineret af dem. Det er Alfa åbenbart også, for han forsøgte at høste et par af dem i dag. De hakkede hul i hans hånd. Sejt.


Kommentarer

Bag tremmer — 7 kommentarer

 1. De er så smukke, men desværre også et tegn på at jeres tagisolering ikke er imponerende, og med de fimbulvintre som er på mode for tiden, er det måske lidt dyrt i længden
  PS: dine perler er SÅ fede!!!

 2. NØØJ; er vild med Lulle- Istap fotoet, mere surrealistisk november billeder skal man lede længe efter (Ps. er med dig på den der, at det lige har været jul)

 3. @Karin: Tak!
  Hvad istapperne angår, så undrer jeg mig, for det med tagisoleringen er også hvad jeg har hørt. Men sneen ligger fint på taget (og vores hus er billigt at varme op – jeg har ikke indtryk af at der suser meget varme ud). Mange huse i nabolaget har også istapper lige nu – jeg tænker, at det måske handler om optimale istap-betingelser… Vi har aldrig set noget lignende, i de snart 11 år vi har boet her!

  @Prophecy: Ja, det er ikke til at fatte at vinteren – ifølge kalenderen – først begynder på onsdag!

 4. Vildt!!!
  Synes osse vinteren kom hurtigt, lissom det blev blæsende efterår i august. Det går godt nok hurtigt!
  Jeg snakkede med min mor i dag, som fortalte at for fyrre år siden (da jeg blev født) var der sne fra november til april. Så… måske blir det osse sådan i år?!

 5. @Lotte: Uh, det var godt nok en lang vinter! – På dmi’s hjemmeside faldt jeg lige i dag over noget med en novemberkulderekord på absurd mange minusgrader – vist i 1973 – og det år blev vinteren meget mild. Så heldigvis er det totalt forudsigeligt!

  @I mangel af bedre: Ja, vildt ser det ud. Heldigvis hænger de godt og sikkert over et bed/krat af lavendelbuske dækket af sne – helt ind mod huset. Det vil være et større arbejde at komme i farezonen – selv for Lulle, som ellers kommer frem hvor hun vil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.