Århh, n-a-r-k-o!

Der findes stoffer så vanedannende, at man bliver totalt afhængig efter ganske få fix.

Glas er ganske afgjort et af dem. Det skal bare varmes op til 1200 rødglødende grader og vikles om en pind af stål.

Jeg er lige kommet hjem fra fødselsdagsgaven fra Alfa & børn: Glasperlekursus HER. Og jeg ved ikke rigtigt hvad jeg skal stille op med mig selv, for her i huset er der ingen gasbrænder, ingen iltgenerator og ingen smarte blålilla didymiumbriller, så hvordan kommer jeg af med de abstinenser, der allerede er ved at melde sig?

Jeg vidste jo bare at det ville være fantastisk! – Men hvor fantastisk kunne jeg selvfølgelig ikke forestille mig på forhånd. Nu er jeg sådan helt irriterende meget hooked, og må bare se at finde ud af, hvordan jeg får det her misbrug sat i system. Heldgvis er jeg ikke den eneste, der har det sådan. Hende her er vistnok allerede i gang med at lægge skumle planer om noget med et hjemmeværksted. Det var dejligt at møde endnu et blogosfærisk bekendtskab i levende live.

Men altså… Sig lige til, hvis I kender nogen der har en iltgenerator billigt til salg. Og en brænder til ilt og gas. Det er sådan set det vigtigste. Så kan man nemlig lave sådan nogle her:

Og det bliver man høj af! Jeg nåede at lære noget grundteknik og et par tricks, og lavede omkring 30 perler i løbet af de to dage. Dem fra i dag ligger stadig i Ebeltoft, for de skal en tur i afspændingsovnen, men dem fra i går – min allerførste dag som perlenørd – er her:

Jeg er fuldstændig forgabt i materialet og processen. Og resultaterne. Kommer til at vakle rundt under vægten af voluminøse halskæder, armbånd, øreringe, nøgleringe, og sikkert også et par kilo mobilvedhæng og en rosenkrans. Alt hvad der kan monteres med perler.


Kommentarer

Århh, n-a-r-k-o! — 16 kommentarer

 1. Hvor smukt, Anne!! Og hvor misundelsesværdigt når man nu sidder bag nedrullede persienner en hel. lang og solbeskinnet weekend og bøvler med at skrive noget, man faktisk allerede HAR skrevet. Men nu på en anden måde. Med illustrationer. Og diskussionsoplæg. ØV! 🙁 Ville meget dimse med glasperler!!

 2. Hold da helt op, hvor er de glasperler flotte. Sikke smukke farver. Jeg kan godt forstå, at du har fået blod på tanden, når du er kommet så godt fra atart.

 3. Ih, hvor er de flotte, og ih, hvor er jeg ikke spor misundelig.
  Er det virkelig noget, man bare sådan lige kan lære? Det vil jeg altså også!

 4. Uhm… Den der æske på bordet… Det er jo ligesom at vise et barn en dåse bolcher og så gemme dem væk uden at lade dem smage.
  Jeg må altså i gang med det der glas-mageri. Har så meget abstinenser 😉

 5. Hvor er de dog flotte, Anne – jeg kan godt forstå, du er hooked! Jeg har været betaget af glasperler fra jeg var ganske ung. Kan huske at Janus i Teglgårdsstræde i København havde de dejligst perler, og senere havde jeg en rav-periode 🙂

 6. SÅ smukke Anne. Jeg har været fortabt i glas fra jeg var en ganske lille pige der løb ud og ind af de første glaspusterier i Ebeltoft. Glas kan så meget og det er også fint til perler så det er da bare med at få indrettet et helt lille hjemmepusteri i et af baghavens skure.

 7. De er intet mindre end fantastiske, jeg skal SÅ MEGET på sådan et kursus 🙂 Der er bare så pokker langt til Ebeltoft fra Frederiksberg :/

 8. @Helle: Jamen du må simpelthen af sted, når du er ovre den eksamen! Der er kurser mange gange om året, og det er SÅ sjovt. Og tag din kreative datter med, hun vil simpelthen elske det, er jeg sikker på.
  Men først – pøj-pøj med eksamen, eller hvad man siger? Break a leg’n kick some butt!

  @Randi: Tusind tak, og jeg kan love dig for at jeg har fået blod på tanden. Det kunne godt ende med en vaskeægte besættelse, så på en måde er det nok meget godt at jeg har en familie til at trække lidt i den anden retning
  😉

  @Pernille: Tak skal du ha’ – og – Jamen gør det! Det er da også lige noget for dig med dine smykker og alle dine ideer. Og som sagt, der er kurser mange gange om året, både i Ebeltoft, og vist også på Sjælland. Go on!

  @Nette: Tak, Og ja – det var faktisk ikke specielt svært at lære det helt grundlæggende, synes jeg, du kan roligt kaste dig ud i det. Se mere henne hod Frau Putz, hvis du da ikke allerede har været der? Hun har lige lavet en mere udførlig beskrivelse af, hvordan det foregår.

  @Maria: Jep, hooked er lige hvad jeg er. Skal du ikke med? Kom nuuuuu! Og ellers, så må jeg jo lave en demo-og-prøveaften for kreaklubben, når jeg på et tidspunkt får stablet mit eget værksted på benene.

  @Frau Putz: Jeg har også i den grad abstinenser! Glæder mig til at følge dine værkstedsplaner, og håber at det lykkes dig at få det på plads meget snart. Jeg fandt en hollandsk webshop i går, som ser ud til at være meget billig med udstyr. Sender dig lige en mail med info og billeder, når jeg får fri (sidder lige nu og skriver i min frokostpause!).

  @Madame: Tak skal du ha! Jeg har længe været fascineret af glas, og det her med perlerne har i den grad pustet til ilden. Er bange for at jeg måske har mødt en livslang passion her.
  🙂

  @Marina: Tak – jeg er også helt forelsket. Og ja, jeg har allerede kastet mange vurderende blikke på både udhus og det lille rum med varmeveksleren, og drømmer glasovnshede drømme om eget værksted. Men der skal omkring 5000 kr. til for at realisere det, så det er desværre ikke noget man bare lige gør…

 9. @Trine; Selvfølgelig skal du da det!
  Der er vist kurser flere steder på Sjælland også, og når jeg engang får fri og tid til at stikke hovedet lænere ned i det, skal jeg med glæde lægge nogle links.
  – Men Louisa i Ebeltoft er nu altså værd at rejse langt efter. Skønt lille værksted, fantastisk beliggenhed, og hvor mange andre steder er der mon et fantastisk måltid aftensmad og en god frokost med i købet? Det var den reneste luksus!

 10. Jeg kender følelsen. Den skal og må simpelthen bare forfølges og kan vare lige fra en sæson til resten af livet.
  Du lyder som om, det sidste kunne være gældende for dit vedkommende 🙂
  Passioner er livsforlængende tror jeg på. Passioner i enhver form og af enhver art.

 11. Ihhhhh! IIhhhh! IHHHH! IHIHIHIHHHHHHH! Ihh!
  De er flotte! Jeg kan lide dem! Jeg får også brug for en iltmaske! Jeg vil også lave glas. Okay. Så sagde, vi at nogen friede til mig, ikk? Og så skulle jeg giftes, ikk? Og så sagde du, at man skulle holde polterarbend, ikk? Og så sagde du, at vi skulle holde det hos en glasperlemager. Okay? Det leger vi så.

 12. Ellen, jeg er helt-ind-til-benet-enig. Passioner er brændstof og livsforlængende. Passioner og latter.
  Og ja, jeg har det også i høj grad som om jeg er blevet ramt af en glas-udgave af kærlighed ved første blik. 1200 grader varm forelskelse!

 13. Julie – for det første: Jeg må have fat i den Akismet-spamfighter. Først åd den Marie og Rote Mutter, og nu havde den så også spist begge dine kommentarer. Jeg ved ikke hvad det ligner, og jeg kan love jer at jeg går til makronerne nu, og finder ud af hvad den bilder sig ind!

  And as to the beads: Julie, det er så fedt! Du skal prøve det! Man bliver høj og afhængig lige på stedet. Jeg har drømt om glas om natten, og hver gang jeg lige har en ledig stund på arbejde eller herhjemme (dét sker så ikke så tit!), tænker jeg i farver og teknikker og ting der må prøves.

  Og jo, så sagde vi da helt, helt klart, at jeg sørgede for at din polterabend kom til at foregå hos en glasperlemager! – sjovt nok kom der faktisk sådan en polterflok og skulle lave perler, lige efter det kursus jeg var på i Ebeltoft. Så skulle hver af deltagerne lave en perle, som derefter blev samlet i et armbånd til bruden. Skøn idé, synes jeg. Men også lidt lusket, for hvis det gik bruden som det gik mig, så ville hun blive så besat af det, at hun bagefter næsten ville bytte brylluppet væk for et perleværksted! – eller- næsten, altså.

 14. Uha! de er smukke….
  Jeg kan godt forstå, at det kribler i fingrene.
  Men også en det dyr dyr hobby.
  Held og lykke med drømmene 😉

  kh
  Kristine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.