5. december. ZzzZzzZzz

Hej fredag. Undskyld jeg ikke orker at danse med dig, men jeg er stadig træt. Ja, jeg ved at jeg gentager mig selv. Nej, jeg har ikke tænkt mig at blive ved. Men efter en nat med hoste der ikke ville lægge sig, hund der pludselig mente, det var tid til at reagere på lyden af mus (klokken 3:30), og Lulle der pludselig (lidt over 4) indfandt sig med dyne og sovedyr og en indviklet historie om et mareridt, kan jeg lidt for godt huske, hvordan det var at have rigtige babyer i huset.

I morges var jeg Zombie. Gad ikke engang forsøge at komme til at ligne et menneske. Heldigvis var de andre på arbejd’ så travle med ting, at de ikke opdagede at der sad en zombie på kontoret og spiste alle de bastognekiks som nogen havde fået til overs efter et møde.

I den weekend der kommer nu, skal jeg lave en adventskrans, skære fem centimeter af et kalenderlys og finde bunden af vasketøjskurven. Hvis du spørger mig lige nu, skal jeg sove resten af tiden, kun afbrudt af ture i skoven med det lille ivrige hundedyr, som måske-måske ikke ved at han hedder Otto. Hvis han tror at han hedder Ned! Giv-Slip! eller KomSåOtto, er det ikke så mærkeligt.

Nå, men for at det hele ikke skal handle om den ikke eksisterende adventskrans og kalenderlyset som nu er fem dage bagud, spørger jeg lige: Har du købt nogle julegaver? Mangler du en idé? Vil du give noget unikt, som ikke ruinerer dig? Spørger jeg for meget?

Jeg har givet mig selv en adventsgave. Den er ikke kommet endnu, men den er på vej. Det er en lille originaltegning af Anne Juul Christophersen – den her:

Skærmbillede 2014-12-05 kl. 22.32.31

Den har kostet den sølle sum af 200 kr, og det har den, fordi det er en Artmoney. Hvis du ikke ved hvad det er: Artmoney er kunst, der også kan fungere som betalingsmiddel. Selvfølgelig kun, hvis modtageren har valgt at anerkende den som valuta. Det vil sige, at hvis man er kunstner, kan man lave sine egne penge. Lyder det indviklet, så gå på artmoney.org, og læs en præsentation af konceptet, som ikke er skrevet af en zombie.

Og kig i galleriet. Der er mange fine ting. Jeg har altså ikke tænkt mig at købe for min tegning, jeg har tænkt mig at hænge den op og føle mig heldig. Men hvis du gider bladre mellem enormt mange Artmoney (og der er virkelig lidt af hvert, og det er ikke kurateret af en elitær type, det må man sige), så er der perler at finde. Og at give væk i julegave. Og falder de ikke i modtagerens smag, så er der på hjemmesiden en lang liste over steder der modtager Artmoney som betalingsmiddel, og så kan vedkommende jo bare handle den videre.

Jeg synes det er et interessant koncept på mange måder. Her er en lille flok billeder jeg faldt over derinde, som jeg fx ikke ville have spor imod at få i julegave.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.