13. december. Stjerneskud

12. december fandtes. Jeg var bare ikke med i den. Troede en overgang at jeg var ude i influenza-knockout nummer to, men på magisk vis (og muligvis med lidt hjælp fra det man får nu om dage, i stedet for opium) lykkedes det at sove nogenlunde fra det, så jeg i dag kunne køre på farmor-besøg med Lul og teenager.

Det er uendelig godt for halvslatne krigere at sætte sig til dækkede frokostborde og blive sørget for, så det kunne faktisk ikke være bedre. Sild, fiskefileter fra Bønnerup og tarteletter – som teenageren tilbeder under navnet jyde-cupcakes.

På vejen hjem talte vi om udsigten til stjerneskud. Teenageren og jeg kørte udenfor byen en kold vinternat for et par år siden, og så så mange stjerneskud, at vi holdt op med at tælle. Lul havde aldrig set et stjerneskud, så vi bestemte os for at benytte lejligheden til at holde ind, når vi alligevel skulle køre over Djursland, hvor der saftsusme er mørkt om natten.

Hvordan virker det med ønsker? Spurgte hun. Skal man ønske imens stjernen skyder, eller lige bagefter, eller længe bagefter? Må man kun ønske hvis man selv ser stjerneskuddet, eller må man godt ønske, hvis man bare står ved siden af den der ser det? Hvad må man ønske? Kan man ønske alt? Hvornår går det i opfyldelse? Hvad nu hvis jeg ønsker mig at få evnen til at forvandle mig til en anden?

Det kan godt være lidt svært at svare fyldestgørende på Luls spørgsmål.

Men i det mindste følte jeg mig nogenlunde rustet til at svare, da hun spurgte om vi risikerede at få en meteor i hovedet.

Vi stod der i knap et minut. Så syntes hun det var for koldt, og så satte vi os ind i bilen igen og kørte hjem. Det var fint nok, sagde hun, hun så en masse stjerneskud fra bilen, forresten. Jeg så en mus løbe over vejen. Da Otto og jeg var ude for lidt siden, så jeg to stjerneskud, på trods af gadelygter og julebelysning. Og ønskede noget som vi allesammen kan bruge.

Jeg ønsker mig forresten også en stjerne. Den her.

Herrnhuter_ds_01


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.