1000 tak fra 1 på 10

Jeg skal hilse mange gange fra Jens Christian. Han er lidt benovet over at så mange mennesker, og endda mange han slet ikke kender, har skrevet tillykke til ham her.

Det er jeg egentlig også. Så: Tusind tak fra os begge to. Og muligvis også fra Lulle, selvom hun stadig fastholder, at det er hende der har fød’da. Det har hun altid – eller i hvert fald hver gang hun ser en gave. ALLE gaver er til Lulle. Eller Malle, som hun kalder sig selv. Alfa og jeg hedder så Malle-mor og Malle-far. Festligt.

Nå, men her sidder jeg så stille, at jeg kan høre kulsyren i en cider, som jeg er kommet til at åbne. Træt. Det bliver man af at fejre sin tiåring i flere dage – selvom det nu mest bare har været hyggeligt. I dag har vi haft 3.A. på besøg. Er I da vimre, sådan nogle 10-årige kan spise! De æder som græshopper. Først spiste de nogle-og-halvtreds pølsehorn og 38 pizzasnegle str. L. Så spiste de slik. Og flødeboller. Og så åd de omtrent en halv kvadratmeter brownie. Og drak mindst en liter saft pr. mand, og sikkert også mere.

Men selvfølgelig har de da brug for energi. Energi til at vokse, så man ikke fatter hvordan de er blevet så meget større siden sidste år. Energi til at hoppe non-stop i timevis på trampoliner i hinandens haver, energi til at cykle fra deres forældre op ad den lange bakke ved skolen, energi til at gi’ den gas med en vandkamp på den første varme sommerdag, energi til at lære at gange trecifrede tal med hinanden, bøje engelske verber og bage roulader i metermål, fordi sukker findes.

Nogle af dem bruger også energi på at lytte til, hvad hinanden siger. Andre på at være lidt ligesom en bisværm. Og en eller anden havde i går brugt energi på at lægge en hjerteformet slikkepind i Jens Christians skoletaske. Han fandt ikke ud af hvem det var, men jeg har måske en anelse. Piger i 3. klasse kan kaste meget lange blikke.

Drenge i 3. klasse forstår sig måske nok på slikkepinde – men ikke på de bagvedliggende motiver.

Endnu.

Men i dag har jeg kigget på dem og tænkt, at fra nu af går det stærkt. Man kan næsten høre dem gro, og lige om lidt ejer de hele verden.


Kommentarer

1000 tak fra 1 på 10 — 5 kommentarer

 1. Nej. Bare lidt endnu. Lige om lidt bliver Krabbe 1 år, og snart er han åbenbart 10. Hvis nu jeg lader være med at lave pizza-snegle til ham, mon han så vil være min baby lidt endnu?

 2. Åh allerdejligste Anne.
  Du prikker så meget til min forældrebegejstring når du skriver om ungerne.
  Det er skønherligt!

 3. @ Husmoder: Ja, det vil nok være en god idé at holde lidt igen med pizzasneglene. De indeholder et eller andet væksthormon, der får drenge til at vokse en halv meter natten over, og tiden til at gå hurtigere!
  …eller – Nej, nyd du bare Krabbe og tiden der går. Lige om lidt er han lidt mindre baby, men lige så skøn. Her i huset genopfrisker vi livet med en toårig, og det er altså også en fornøjelse. De bliver jo ved med at være dejlige. Også ham på 10. Han er helt, helt fantastisk!

  @ Vita – som også er allerdejligst! Hvor er jeg glad for at kunne prikke til lige netop den begejstring. Den er nemlig benzin på det gode bål
  🙂

 4. Må man spørge hvad det er for en kjole Lulle har på ?
  Jeg har en 3 årig der elsker orange (den eneste farve hun kan kende fra de andre 🙂 )

 5. @Pernille: Man må gerne spørge – men jeg kan desværre nok ikke svare noget, som du bliver meget klogere af. Kjolen er en vi har overtaget fra en venindes datter, og der er ikke noget mærke i. Faktisk ser det ud til, at den kunne være hjemmesyet…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.